Platforma Wayv: Po slovenski Istri raje po vodi

Mitja Sagaj
30.07.2021 06:00
Partnerji projekta, ki je plod lastnega znanja, želijo privabiti čim več imetnikov plovil, turistom pa omogočiti, da obalo doživijo tudi z morske strani.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Obali je trenutno zavedenih 19 varnih točk za vkrcanje in izkrcanje potnikov, vse so pregledno označene na zemljevidu v aplikaciji.
 
Wayv

Po slovenski Istri se zdaj namesto po cestah lahko premikate - po morju. Tako enostavno kot bi sedli v taksi. Wayv je nova platforma, plod slovenskega znanja in razvoja, nekakšen morski Uber, ki potnikom ponuja preprosto naročilo vožnje s plovilom in mornarjem, imetnikom plovil, predvsem ribičem, ki imajo v teh poletnih mesecih manj dela s svojo primarno dejavnostjo, pa izkoriščenje zmogljivosti.

"V projektu vidimo zelo veliko dodano vrednost za obogatitev ponudbe v slovenski Istri. Gostje si želijo novih doživetij in se veliko premikajo med mesti, zato je morski prevoz postal dober način, kako povezati izkušnjo na morju," je prepričan Aleksander Valentin iz Turističnega združenja Portorož, ki je eden od partnerjev v projektu. "Namen platforme Wayv je tudi razbremeniti prometne poti v slovenski Istri, uporabnikom pa med drugim prihraniti stroške parkirišča. Če se peljemo na primer kopat na Debeli rtič, potrebujemo čas za prevoz, čas za iskanje prostega parkirnega mesta, prav tako pa parkiranje stane 2,5 evra na uro," pravi Mitja Vatovec iz podjetja Emigma, ki je vodilni partner projekta Wayv in tudi razvijalec aplikacije.

​Cene v začetku so ugodnejše

Aplikaciji platforme Wayv sta pravzaprav dve, ena za uporabnike prevozov, druga za ponudnike. Uporaba je tako preprosta, kot če bi naročali prevoz s taksijem ali Uberjem. Uporabnik lahko odda povpraševanje za prevoz po morju z željo destinacije in s številom potnikov ter v zameno prejme ponudbe vseh prevoznikov, ki imajo plovila z možnostjo prevoza zahtevanega števila potnikov. Cenika voženj ni, vsak ponudnik odda ponudbo glede na lastno presojo, uporabnik pa ob ceni prejme še podatke o plovilu in predvideni čas plovbe. Če se s ponudbo strinja, jo potrdi in prevoz se izvede. Za predstavo: plovba med Koprom in Izolo stane približno pet evrov na osebo. Na Obali je trenutno zavedenih 19 varnih točk za vkrcanje in izkrcanje potnikov, vse so pregledno označene na zemljevidu v aplikaciji in uporabnik lahko preprosto izbere najbližjo točko za vkrcanje.

"Prevoznikom ni treba sprejeti vsakega povpraševanja, a ko enkrat potnik ponudbo prevoznika sprejme, ta mora prevoz izvesti," pravi Arturo Steffe iz Ribištva Domenico Steffe. Doda še, da je dogovor med prevozniki, da bodo v začetku, predvsem zaradi promocije, ponujali ugodnejše cene prevozov, pa čeprav se morda računica za prevoznika vselej ne izide.

​Privabiti želijo 50 ponudnikov voženj

Cilj avtorjev projekta je namreč, da bi okrepili bazo ponudnikov plovb, ki jih je zdaj enajst, že v enem tednu se jim jih bo pridružilo vsaj pet, cilj do konca avgusta je 20 prevoznikov, kasneje pa 50 prevoznikov v sistemu Wayv. Vatovec priznava, da je prav število prevoznikov za zdaj ozko grlo. Od začetka meseca, ko je platforma začela delovati, si je aplikacijo snelo že več kot tisoč uporabnikov, kot potniki se jih je registriralo več kot 750, prevozov v tem času je bilo izvedenih nekaj več kot 20.

Uporaba aplikacije je povsem preprosta, uporabniki plačajo vožnjo s kreditno kartico šele po potrditvi.
 
Wayv

Približno 200 tisoč evrov vredni projekt, ki je nastal v okviru javno-zasebnega partnerstva Lokalne akcijske skupine (LAS) Istre, je v višini treh četrtin sofinancirala Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sicer z lansiranjem zaradi koronakrize zamuja leto dni, a so bili roki prav zaradi razmer podaljšani, partnerji projekta pa upajo, da jim bo predvsem uspelo privabiti prevoznike, še posebno ribiče, ki imajo v poletnih mesecih manj aktivnosti iz naslova primarne dejavnosti. "Za turiste pa je produkt še zlasti zanimiv, ker slovensko Istro obiščejo z namenom doživetja morja, in s tem podpiramo, da destinacijo spoznajo tudi z morske strani," pravi Patricija Gržinič iz Turističnega združenja Portorož, kjer skrbijo za promocijo platforme Wayv, ne le v Sloveniji, ampak tudi v Avstriji in Italiji.

Zanimivo je tudi, da po besedah Mitje Vatovca na Jadranu takšnega sistema za povezovanje potnikov z lastniki plovil še ni - obstaja sicer pomorski Uber, ki pa ima ustavljene linije med hrvaškimi otoki -, zato je možna tudi širitev platforme zunaj Slovenije. Razmišljajo pa še o možnosti širitve ponudbe na izlete, ki bi jih lahko ponudili prevozniki s plovili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta