TC2 podpisal dogovor z Amazon Web Services, ki bo pomemben tudi za digitalizacijo poslovanja v Sloveniji

M. S.
09.09.2024 12:50

Sporazum pomeni širitev ponudbe TC2, ki bo vključevala celovito migracijo aplikacij, modernizacijo oblačnih storitev, podatkov in analitike, vključno z generativno umetno inteligenco (Gen-AI) in varnostjo v oblaku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Podjetje TC2 in Amazon Web Services (AWS) sta podpisala štiriletni strateški sporazum o sodelovanju za pospeševanje uvajanja storitev v oblaku in digitalizacijo poslovanja strank z razširitvijo inovacij prek naprednih oblačnih rešitev in storitev po Srednji in Vzhodni Evropi (CEE) ter Jugovzhodni Evropi (SEE), poseben poudarek pa dogovor namenja Sloveniji, Srbiji, Črni gori, Bosni in Hercegovini ter Albaniji.

Gre za prvi strateški sporazum o sodelovanju med AWS in partnerjem s sedežem v regiji CEE. Poudarek bo na zagotavljanju rešitev in storitev Amazon Web Services, ki bodo strankam v pomoč pri njihovih prizadevanjih za digitalizacijo, vključno z migracijo in modernizacijo oblačnih tehnologij v različnih panogah, predvsem v finančnih storitvah, telekomunikacijah, igralništvu, medijih in maloprodaji. Strateško partnerstvo z AWS bo omogočilo podjetju TC2, da se močno pozicionira kot spodbujevalec tehnoloških inovacij in rasti med podjetji v CEE in SEE regijah. Širitev TC2 na trge jugovzhodne Evrope bo povečala prisotnost AWS v hitro rastoči regiji, s čimer bo podjetje TC2 postalo mednarodno priznan partner AWS.

Priprava poti za prihodnje inovacije

Ta sporazum, temelječ na že dobro uveljavljenem in uspešnem sodelovanju med TC2 in AWS, bo še dodatno povečal zmogljivosti TC2 pri pomoči strankam pri reševanju poslovnih izzivov, spodbujanju rasti in širjenju inovacij z vodilnimi oblačnimi rešitvami, storitvami in strategijami na trgu. Sporazum pomeni širitev ponudbe TC2, ki bo vključevala celovito migracijo aplikacij, modernizacijo oblačnih storitev, podatkov in analitike, vključno z generativno umetno inteligenco (Gen-AI) in varnostjo v oblaku, z razvojem industrijsko specifičnih zmogljivosti. Skupaj TC2 in AWS ponujata organizacijam orodja za dosego optimalne vrednosti in vpliva prek poslovnih rešitev, ki pripravljajo pot za prihodnje inovacije.

Za mnoga podjetja je začetna odločitev za prehod na oblak le prvi korak - ustvarjanje strategije in uvajanje rešitev, ki resnično naredijo razliko, pa je ključno. Izkoriščanje poglobljenih znanj podjetja TC2 o specifičnih industrijskih izzivih in potencialih, skupaj z vodilno tehnologijo AWS, prinaša neprekosljivo kombinacijo strokovnega znanja pri poslovni preobrazbi in najnaprednejših tehnoloških rešitev. TC2 se namreč ukvarja z ustvarjanjem novih oblačnih sistemov in migracijo tradicionalnih okolij IT na AWS. Kompetence in projekti segajo od ustvarjanja koncepta, načrtovanja in oblikovanja do implementacije-razvoja in delovanja ter podpore na podlagi upravljanih storitev.

Ključnega pomena je bila strokovna podpora

"Vodafone Madžarska je izbrala platformo Amazon Web Services za modernizacijo svojih aplikacij za več kritičnih  sistemov. Strokovna podpora TC2 je bila ključnega pomena pri načrtovanju in izvajanju inovativnih storitev. Računalništvo v oblaku je bistvenega pomena za digitalno preobrazbo, in našli smo odličnega partnerja v TC2, da nam pri tem pomaga," je povedal Miklós Juhász, CIO Vodafone Madžarska.

"Skupina 4iG je zavezana zagotavljanju širokega spektra storitev podatkovnih centrov, vključno z odprtimi in zasebnimi oblačnimi storitvami, ki so v celoti na voljo znotraj njihovih oblačnih storitev. Zaradi tega je 4iG podprl migracijo nekaterih kritičnih sistemov Vodafone Madžarske v oblak AWS. Strokovno znanje TC2 je zagotovilo pomembno strokovno podporo za realizacijo projekta," pa je dejal Csaba Gergely, Group CIO 4iG Plc.

Računalništvo v oblaku tudi za OTP banko

"OTP banka je največja komercialna banka na Madžarskem. Skupina OTP upravlja skoraj 1400 poslovalnic v Srednji in Vzhodni Evropi ter služi približno 16 milijonom strank v enajstih državah. Računalništvo v oblaku je del naše IT strategije, od katere pričakujemo inovativne storitve, hitrejši razvoj izdelkov in višjo IT varnost," pa je dejal Zsolt Pocsai, generalni direktor infrastrukture v madžarski OTP banki, in dodal: "TC2 zagotavlja izjemno strokovno podporo skupini OTP z uporabo računalništva v oblaku, ki temelji na Amazon Web Services. Sodelovanje s TC2 bo dodatno okrepilo naše digitalizacijske zmogljivosti in strokovno znanje naših sodelavcev."

Tudi v MBH banki, eni največjih komercialnih bank na Madžarskem, ki je nastala z združitvijo treh velikih madžarskih bank, so svoje inovativne cilje dosegli z uvozom storitev v oblaku, zlasti inovativnih storitev AWS. "To smo dosegli s podporo strateških partnerjev, pri čemer je bilo strokovno znanje TC2 nepogrešljivo za implementacijo rešitev platforme AWS," je dejal Róbert Nagy, izvršni direktor tehnoloških storitev v MBH banki.

"Popolnoma sem zadovoljen s platformo AWS in storitvijo, ki jo zagotavlja TC2. Sistem, ki smo ga razvili, v celoti izpolnjuje vsa moja predhodna pričakovanja. Uspeh projekta je bil v veliki meri posledica prilagodljivosti, ki jo zagotavlja AWS, in seveda TC2," pa je povedal Balázs Kiss, CIO Euronics Madžarska, največjega madžarskega trgovca v madžarski lasti.

"TC2 je že od svoje ustanovitve osredotočen na oblačne rešitve in si je pridobil poglobljeno znanje od AWS, da lahko svojim strankam zagotavlja podporo pri poslovnem razvoju, varnem delovanju in optimizaciji IT stroškov," pa je dejal Róbert Révész, izvršni direktor TC2, in dodal, da s strateškim sporazumom o sodelovanju z AWS dvigujejo raven partnerstva, strankam pa ponujajo dodatno strokovno znanje in podporo za inovacije.

Navdušenje nad podpisom strateškega sporazuma o sodelovanju s TC2, kar da odpira številne priložnosti za stranke v tem delu Evrope, pa je izrazil tudi Gianni Romolo, vodja širitve v regiji CEE pri Amazon Web Services.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta