Dušan Kosić: Ne igramo zase in za Celje, ampak za Slovenijo

Miha Dajčman Miha Dajčman
18.08.2020 06:00

Ljubljančan bo v sredo sedmič ekipo vodil na evropski tekmi, prvič v kvalifikacijah za ligo prvakov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Preudarno delo v Celju, kjer mu zaupajo od septembra 2017, ga je pripeljalo do pomembnega trenerskega mejnika. Pravi, da ima tremo pred (nogometno) Slovenijo, ki jo bo s svojimi varovanci zastopal v najelitnejšem nogometnem tekmovanju. Prva ovira bodo irski prvaki, klub s kar 116-letno tradicijo (pet let več od NK Celje). Dušan Kosić je kot trener Olimpije julija 2011 v drugem krogu kvalifikacij za evropsko ligo izločil Bohemian, tokratni nasprotniki slovenskih prvakov so redni udeleženci kvalifikacij za ligo prvakov. V tej sezoni so na Irskem po osmih krogih na lestvici na tretjem mestu, za vodilno ekipo zaostajajo osem točk, na zadnji tekmi so v petek remizirali proti Waterfordu. Tako je celjski strateg za novinarje razmišljal pred odhodom na Madžarsko, kjer se bodo jutri ob 19. uri srečali z Dundalkom ...
O evropskem izzivu: "S fanti se pogovarjamo, da ne igramo zase in za Celje, ampak za Slovenijo. Zavedamo se, da nimamo veliko izkušenj na tem nivoju, toda principi, ki jih zadnja tri leta uporabljamo, so bili usmerjeni v to, da smo mednarodno konkurenčni. Veselimo se srede. Vse, kar bo manj, kot da smo 100-odstotno angažirani, pa je v Evropi hitro kaznovano."

"Ne bodo pregoreli, fantje so ta pravi," je prepričan trener Celja. 
Andrej Petelinšek
Sašo Bizjak
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta