(INTERVJU) Igor Bišćan: Poseben smisel za nogomet je v hrvaških genih

Aleš Mišič Aleš Mišič
12.07.2019 21:26

Nekdanji trener Olimpije, zdaj pa Rijeke, o novem klubu, slovenskem in hrvaškem nogometu, Liverpoolu, superpokalu z Dinamom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Nogometaši Rijeke so zaključili dvotedenske priprave na Gorenjskem. Kranjska Gora je že več let pripravljalna baza hrvaškega prvoligaša s Kvarnerja, tudi trener Igor Bišćan, ki je vodenje reških belih prevzel lani za aktualnim selektorjem Slovenije Matjažem Kekom, pa te tradicije ni želel prekiniti. Danes se bosta hrvaška pokalna zmagovalka in državni prvak Dinamo v Zagrebu udarila v hrvaškem superpokalu. Pred derbijem in pred novo sezono, ki se v hrvaški prvi ligi začne 19. julija, smo se pod Vitrancem z nekdanjim odličnim nogometašem Dinama, Liverpoola in Panathinaikosa pogovarjali o njegovem "novem" klubu, hrvaškem in slovenskem nogometu, kratki, a že zelo uspešni trenerski karieri, katere del je tudi grenka izkušnja z Olimpijo.
Kako ste se pripravili v Kranjski Gori? So bile priprave uspešne?
"Vse priprave so podobne, vse je isto, trenerji govorijo, da je načrt oddelan tako, kot je bil začrtan, in da smo se primerno pripravili. Ne bi preveč okoli tega. Pripravljalne tekme bomo dobro izkoristili za grajenje forme in se pripravili glede na kakovost mogočih nasprotnikov v tretjem predkrogu evropske lige."

Igor Napast
Kljub kratki trenerski karieri je Igor Bišćan že pustil svoj pečat na Hrvaškem in v Sloveniji.
Robert Balen
Pet let je Bišćan igral za Liverpool.
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta