Deejay Time Back in Time: Vrnitev v čase popularnih diskotek

Damijana Žišt Damijana Žišt
26.10.2022 12:04

V ljubljanski Areni Stožice bo v petek potekal glasbeni dogodek Deejay Time Back In Time. Glasbenih gostov ne bo manjkalo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vili Resnik
Deejay Time Back In Time

Glavna ikona Radia Salomon Dean Windisch ali Dean On The Mike je skoraj tri desetletja postavljal neutrudno dance sceno v Sloveniji z radijsko oddajo Deejay Time in istoimensko revijo. Tokratni dogodek ne pomeni obujanje spominov, ampak gre za nadaljevanje tradicije koncertov Deejay Time Back In Time, kajti dance glasba, ki je nekoč v '90 in '00 letih vladala in kraljevala na radijskih valovih, nosi v sebi poseben duh in čar obdobja, ki ga ne bomo nikoli pozabili. Gre namreč za obdobje izdaje prvih zgoščenk, za prve mobilne telefone, računalniške podvige in vse te novosti je spremljal vzpon dance glasbe, ki je svoj vrhunec dosegla ob vstopu v novo tisočletje, njena priljubljenost pa sega vse do današnjih dni.

Corona
Deejay Time Back In Time

Letošnji glasbeni gostje glasbenega dogodka bodo Corona, Eiffel65, Marvin and Andrea Prezioso, Groove Coverage, Dean on the mike vs. Dr. Silvano Dj, 2 Alive Vivian, California, Sendi,Victory, Vili Resnik in gostje presenečenja.

Sendina Nemirna kri

Po daljšem premoru se na glasbene odre znova vrača pevka Sandra Klemm- Sendi, ki je bila ena izmed največjih slovenskih zvezd disko glasbe, ki so ustvarjale na prelomu tisočletja. V devetdesetih letih je slovensko publiko razveseljevala z dance uspešnicami kot sta Nemirna kri in Ne joči se. Danes 50-letna Sandra je mamica treh otrok, ki so v najstniških letih, glasba pa je del njenega vsakdanjika, saj imata skupaj z možem Adamom Klemmnom glasbeni studio, v katerem Sandra poučuje petje. Poleg tega še vedno stoji na odrih ob različnih priložnostih. Povedala nam je, da se je v glasbenih vodah znašla povsem po naključju. »Nekemu glasbeniku sem snemala spremljevalne vokale, Danijel Popović pa je bil takrat njegov producent. Tako sem ga prevzela, da mi je predlagal, da bi naredili kakšen dance komad. Meni so se kar oči zasvetile. S Popovićem sem ustvarila glasbeni album, še prej pa dva. Ko sem rodila prvo hčerko, sem prenehala z nastopi,« pravi Sendi.

Sendi
Deejay Time Back In Time

Matjaž Zupan: Časi, ko smo šli vsaj dvakrat na teden v disko

Na odru Arene Stožice bodo v petek nastopili tudi člani skupine California. Matjaž Zupan, glasbenik in pevec skupine California, pravi, da je bil DeeJayTime od vsega začetka zabava, »ko smo vsi živeli s to glasbo, tradicijo in modo, da je treba vsaj dvakrat na teden v disko, tega danes manjka«. Skupina je na  prelomu tisočletja navduševala s pesmimi kot so V meni je California, Moje hrepenenje, Ledena ptica, Ustavil bi čas, Stara barka, Reci, da si nora name in drugimi, ki so skoraj ponarodele. Zato se veseli, da bodo nekatere hite lahko znova odpeli v Stožicah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta