(FOTO) Jo še prepoznate? Ženska, ki je z Billom Clintonom prešuštvovala devetkrat, se te dni spet nasmiha s plakatov

D.Ži
06.03.2024 09:23

Afera, ki je stresla svet. Monica Lewinsky bo v spominu javnosti najbrž za vedno ostala "praktikantka s cigaro" iz predsedniške pisarne, svojo prepoznavnost pa zdaj uporablja za osveščanje žensk o pomenu sodelovanja na volitvah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Usodni objem. Bill Clinton in Monica Lewinsky v času afere, ki je močno stresla ameriško politično sceno.  
Reuter

Čeprav se je javnost večinoma spominja kot ljubice nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona, je Monica Lewinsky že leta aktivistka, zdaj pa je družbeno angažirano zakorakala tudi v svet mode.

Clinton in razvpita praktikantka, ki je "preveč časa preživljala v njegovi pisarni". 
Profimedia

50-letnica se le redko pojavi v javnosti, te dni pa je posnela kampanjo za znamko Reformation, za katero stoji organizacija, ki ženske spodbuja, naj se udeležijo predsedniških volitev in oddajo svoj glas.

Tako odločno je Bill Clinton leta 1998 zatrjeval, da ni imel afere s "tisto žensko". Kasneje si je skesano premislil.  
Reuter

"Glasovanje naredi naš glas najmočnejši instrument demokracije. In letos so vložki še posebej visoki, saj nezadovoljstvo in apatija volivcev grozita, da bosta pomembno vplivala na udeležbo," pravi Lewinsky, poroča People.

"Lepa si", "Nikoli lepša", "Ne vem, na kateri fotki si lepša", "Čestitam", "Blestiš", "Poskušali so te pokopati, a niso", "Lahko bi bila supermodel", sporočajo njeni sledilci.

Monica Lewinsky na lanski oskarjevski zabavi revije Vanity Fair. 
Profimedia

Monica je še danes znana pod vzdevkom "najslavnejša ljubimka na svetu", ki ga je dobila leta 1998, ko je svet izvedel za njeno afero s takratnim predsednikom ZDA Billom Clintonom.

Monica Lewinsky te dni s plakatov poziva h glasovanju na predsedniških volitvah.  
Profimedia

V Belo hišo je prišla leta 1995 kot pripravnica, tik preden je afera prišla v medije, pa so Monico premestili v Pentagon, saj so menili, da preveč časa preživlja s predsednikom.

Javnost se strinja, da je 50-letna Monica videti naravnost odlično.  
Profimedia

Lewinsky je priznala, da je s Clintonom seksala devetkrat v njegovi pisarni v Beli hiši. Čeprav je bil Clinton oproščen vseh obtožb zaradi krivega pričanja in oviranja pravosodja, je škandal povzročil dolgoročno škodo Monicinemu ugledu.

Kar koli že v življenju počne, v očeh javnosti bo vedno ostala Clintonova ljubica. 
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta