Najbolj tvegana obleka v zgodovini Cannesa je iz Belle Hadid naredila zvezdo. Malo je manjkalo, pa bi se videlo preveč

D.Ži
23.05.2023 10:20

Danes ena najbolj iskanih manekenk na svetu je pred tem v glavnem nosila črnino, drzna rdeča kreacija pa ji je prinesla svetovno slavo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rdeča obleka z izrezom za zgodovino. 
Profimedia

Rdeča preproga filmskega festivala v Cannesu vedno ponudi celo vrsto nepozabnih modnih kombinacij, nekatere pridobijo celo kultni status. Bella Hadid se lahko pohvali s kultno cannsko obleko. Manekenka je na premiero filma "Unknown Girl" leta 2016 prišla v kreaciji francoskega oblikovalca Alexandra Vauthierja, ki je močno zaznamovala njeno kariero.

Profimedia

Še več, prav ta rdeča obleka naj bi bila pomagala lansirati kariero supermodela in iz nje narediti svetovno zvezdnico. Ko se je Bella 18. maja 2016 pojavila na rdeči preprogi Cannesa, je bilo jasno, da se bo obleka zapisala v modno zgodovino.

Profimedia

Lepotica je nosila ognjeno rdečo svileno obleko asimetričnega kroja, ki ni prav veliko prepuščala domišljiji gledalcev. Kreacija s popolnoma odprtim hrbtom in globokim izrezom na desni strani je segala do tal, na levi pa imela razporek, ki je segal skoraj do pasu in tako v celoti razkril noge.

Profimedia

Bella pod obleko seveda ni nosila nedrčka, na nogah pa je imela zelo ženstvene črne sandale s tremi tankimi paščki in vrtoglavo visoko tanko peto.

Profimedia

Pred legendarno rdečo obleko se je Bella Hadid večinoma na družabnih dogodkih pojavljala v temnih oblačilih, a se je odločila za drzno potezo, ki je pomenila prelomnico v njeni manekenski karieri. Primerjali so jo z Jessico Rabbit, manekenka pa je takrat priznala, da jo je bilo strah odmakniti se od svojega značilnega stila.

Zelo poredna rdeča obleka je iz Belle Hadid čez noč naredila superzvezdo.
Profimedia

"Na rdeči preprogi običajno nosim zelo preprosta oblačila, večinoma samo črno, zato je bilo to veliko tveganje. Bila sem prestrašena, a sem dobila veliko pozitivnih povratnih informacij, kar je bilo vznemirljivo," je Bella povedala za revijo Glamour nekaj tednov po nastopu v Cannesu. Obleko je opisala kot najbolj tvegano, kar jih je kdaj nosila, in dodala, da bo svoje prihodnje oprave verjetno nekoliko omilila. Skrbno je izbrala tudi spodnje perilo, ki je zlahka kukalo iz obleke.

Profimedia

"S tem sploh nisem imela težav, vse je ostalo na svojem mestu. Če bi malo pihalo, bi bil to problem, pa ni bil. Vse se je izšlo," je razkrila Hadid. Njena oprava je bila delo stilistke Elizabeth Sulcer, ki je kasneje priznala, da sta bili obe presrečni, saj je obleka naredila trajen vtis. Čeprav je bila Bella Hadid že prepoznavna kot hči Yolande in Mohameda Hadida ter kot model, jo je obleka katapultirala do svetovne slave. Kmalu po Cannesu je podpisala pogodbe z vodilnimi modnimi hišami in si zagotovila naslovnico Voguea. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta