Slovenska glasbena scena ovita v črno: Uroš je poslušalce navduševal več kot 20 let

D.Ži
19.09.2023 10:17

Mnogo prezgodaj se je poslovil eden naših najpomembnejših didžejev, ki so ga poslušalci najbolj poznali po umetniškem imenu Symann & Ulix.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Še eno ime slovenske glasbene scene se je poslovilo mnogo prezgodaj. Umrl je Uroš Klančar, eden naših najbolj znanih didžejev, producentov in pionirjev techno gibanja pri nas, poslušalci so ga najbolje poznali po umetniškem imenu Symann & Ulix.

Spominu nanj so se poklonili tudi v kultnem ljubljanskem klubu K4, kjer so na svoji Facebook strani napisali: "Na Kersnikovi je postal aktiven že pred več kot dvema desetletjema in se v naslednjih letih profiliral kot eden vodilnih domačih techno DJ-jev ter pomagal postaviti in izpeljati več legendarnih štirkinih klubskih serialk, kot so Synaptic, Elements, Downlands itd. Številni dogodki, v katere je bil vpleten, so poskrbeli za dolg seznam nepozabnih večerov in močnih gostov, ki so Ljubljano držali v koraku s svetovnimi elektronskimi trendi."

Dodali so še: "V spominu nam bodo ostali mnogi prepoteni večeri, hudi DJ nastopi in debate. Uroš pa ni bil profi le za mešalko, temveč tudi drugje. V klube je pomagal vpeljati številne mlade DJ-je in nekateri od njih še vedno pomembno sooblikujejo klubsko sceno pri nas. Na ta način ostaja z nami."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta