Na Dianinem pogrebu je princ Filip skrivaj naredil nekaj nepričakovanega. Mislil je, da nihče ne snema

D.Ži
22.12.2021 07:05

Nov dokumentarni film prikazuje kraljičinega moža v zelo človeški luči, predvsem kot skrbnega dedka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

"Filip: princ, mož, oče" je nov dokumentarec o pokojnem britanskem princu Filipu, možu kraljice Elizabete. Film odpira nov vpogled v njegovo zasebno življenje in osebnost nasploh. 

Eden najzanimivejših delov filma je tisti, ki se osredotoča na pogreb princese Diane. Leta 1997 je FIlip s sinom Charlesom in vnukoma Williamom in Harryjem korakal za njeno krsto. 

Profimedia

Eden od prinčevih sodelavcev in prijateljev je dejal, da je pokojni vojvoda tiho tolažil svojega vnuka Williama, takrat starega 15 let, in ga trepljal po hrbtu, ko je mislil, da ju nihče ne vidi. Princ naj bi si zelo želel, da njegova vnuka ne bi odraščala v disfunkcionalni družini in da bi imela bolj normalno vzgojo, piše Telegraph.

Reuters

Kamere so prinčevo trepljanje zabeležile, Filip pa je kasneje dejal, da je to naredil, ker je mislil, da ju nihče ne snema. "V tistem trenutku se je obrnil k Williamu in ga poskušal potolažiti. Samo pogledati moraš ta trenutek in jasno ti je, da je Filip takrat bil zgolj dedek, ki poskuša pomagati mlademu, ranljivemu vnuku v groznem trenutku. Vedel je, kako je biti član disfunkcionalne družine in se je trudil, da se to ne bi zgodilo njegovima vnukoma," v filmu razmišlja njegov prijatelj. Dodal je, da ideja, da mlada princa korakata za mamimo krsto, ni bila Filipova. 

Filipov biograf Gyles Brandreth je razkril, da Filip sploh ne bi smel sodelovati v procesiji, ampak je to želel kot dedek. Po prvotnih načrtih naj bi od kraljeve družine za krsto hodili le Harry, William in Charles.

Reuters

William naj bi sprva okleval, a mu je Filip nato rekel: "Jaz bom hodil in ti boš tudi."  William je idejo sprva zavrnil, Charles pa ga je pregovoril. William je nato pristal le pod pogojem, če bo ob njem tudi dedek. Aprila letos sta princa Harry in William korakala za Filipovo krsto.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta