(VIDEO) Umrl legendarni slovenski glasbenik, ki je ustvaril številne nepozabne pesmi: "V srcu vedno boš zapisan ..."

D.Ži
23.05.2024 09:15

Poslovil se je po kratki, a težki bitki z boleznijo. Družina je glasbenike pozvala, naj se pogreba udeležijo oblečeni v gorenjsko narodno nošo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Še eno veliko ime slovenske narodno-zabavne glasbe se je poslovilo. Po poročanju slovenskih medijev je umrl nepozabni Rudi Poljanšek, harmonikar, avtor in član Ansambla Poljanšek. Poslovil se je po kratki, a težki bitki s hudo boleznijo, umrl je v 72. letu starosti. Zaradi zdravstvenih težav so člani ansambla tudi dvakrat prestavili koncert ob petih desetletjih delovanja.

Rudi Poljanšek se je rodil 13. januarja 1953. Prvo skladbo je napisal leta 1964, ko je obiskoval peti razred osnovne šole, besedilo zanjo pa je ustvaril njegov brat Danilo. Z bratoma Danilom in Mirom je leta 1971 ustanovil ansambel, za katerega je ustvaril skoraj 50 izvirnih skladb, poroča Veseljak.

Leta 1980 je z ansamblom posnel prvo televizijsko oddajo, osem let pozneje pa se je resno začel posvečati pisanju glasbe, ob harmoniki mu je v veliko veselje bilo tudi slikanje.

Njegovi glasbeni sopotniki, preostali člani ansambla se zdaj od njega poslavljajo tudi preko družbenih omrežij.

"Težko je in boli, ko te taka legenda, kot si ti, Rudi, zapusti. V srcu vedno boš zapisan in tvoje melodije, ki jih bomo še bolj srčno igrali ter s ponosom prenašali na naslednje rodove. Premalo je beseda HVALA, Rudi, za vse nasvete, spodbude, melodije, šale in preživeti čas v naši družbi. Našemu Sandiju in družini pa ostali člani izrekamo iskreno sožalje. Počivaj v miru ..." so zapisali na Facebooku. Družina je glasbenike pozvala, naj se pogreba udeležijo oblečeni v gorenjsko narodno nošo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta