Že šestkrat so ga zdravili zaradi raka, a slavni igralec je spet moral na nujni pregled

D.Ži
04.04.2023 10:16

Avstralski zvezdnik javnost že leta osvešča o nevarnosti izpostavljanja soncu, na izvid novega odvzema vzorca pa bo moral še počakati.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hugh Jackman svari oboževalce, naj se zaščitijo pred škodljivimi vplivi UV žarkov. 
Profimedia

Hugh Jackman je razkril, da je po nedavnem pregledu pri zdravniku moral spet na nujne preiskave zaradi suma kožnega raka. Avstralski igralec se je oglasil na družbenih omrežjih in spregovoril o svojem zdravju ter sledilce opozoril, naj hodijo na redne preglede in se zaščitijo pred soncem.

"Hej, druščina. Želim, da to slišite od mene. Pravkar sem prestal dve biopsiji. Rezultate testov pričakujem v naslednjih dneh. Samo da vas spomnim, da je bazalnocelični rak najmanj nevaren, a upam, da vas bo to spodbudilo, da se zaščitite pred soncem," je povedal 54-letnik.

Prva je nevarno tvorbo opazila vizažistka

Jackmanu so kožnega raka prvič diagnosticirali leta 2013, ko ga je vizažistka na snemanju filma Možje X opozorila na nenavadno znamenje na nosu, žena ga je nato prepričala, naj obišče zdravnika. Od takrat so mu zdravniki tvorbo odstranili že šestkrat.

Bazalnocelični karcinom, znan kot BCC, je vrsta kožnega raka, za katerega domnevajo, da ga povzroča prekomerna izpostavljenost ultravijoličnim žarkom sonca in solarija. Je najpogostejši kožni rak, samo v ZDA diagnosticirajo več kot tri milijone primerov letno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta