Nova tovarna Tesle v Kanadi?

Janez Kovačič Janez Kovačič
19.08.2022 05:00

Ameriška avtomobilska korporacija ima zelo ambiciozne načrte, zato načrtujejo gradnje novih tovarn, ena naj bi morda stala tudi v Kanadi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tovarna

Elon Musk, lastnik Tesle, je že pred časom napovedal, da načrtujejo novo veliko (giga) tovarno, ni pa povedal, kje naj bi jo zgradili. Vse kaže, da ameriška avtomobilska multinacionalka razmišlja (tudi) o gradnji v Kanadi oziroma v Ontariu.

Kanadski minister za industrijo je že pred meseci dejal, da se pogovarjajo z različnimi partnerji o razvoju dobavne mreže za izdelavo električnih vozil, kar seveda še ne pomeni, da gre za Teslo oziroma gradnjo nove tovarne.

Elon Musk je na nedavnem srečanju delničarjev med drugim dejal, da je na pol Kanadčan in morda obstaja možnost za posel v Kanadi. Ameriška avtomobilska tovarna tako kot druge poskuša ustvariti mrežo dobaviteljev bliže tovarnam in tako zmanjšati odvisnost predvsem od azijskih (kitajskih) dobaviteljev nekaterih sestavnih delov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta