Po avtomobilih še pivo, cena trojčka je 89 evrov

Urša Prosenjak
15.04.2023 06:00

Podjetje Tesla je lansiralo svoje lastno pivo, kot navdih pa je služil cybertruck

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Teslin pivski trojček niso pločevinke za vsakdanjo rabo.
Tesla

Elon Musk je že večkrat presenetil z nenavadnimi izdelki, ki se kljub bizarnosti prodajajo kot vroče žemljice. Eden novejših primerov je denimo parfum z vonjem po zažganih laseh. Tokrat se je podal v pivovarstvo. Že ob otvoritvi Gigafactory oktobra 2021 je napovedal, da bo Tesla proizvajala lastno pivo in zdaj je GigaBier uradno ugledal luč dneva.

"Tesla GigaBier je zasnovan tako, da posnema obliko cybertrucka, hkrati pa spoštuje 500-letno tradicijo nemškega pivovarstva," so o novem pivu povedali pri Tesli. "Uživajte v tej omejeni izdaji piva v stilu pilsnerja, zvarjenega v Berlinu z ekskluzivno vrsto hmelja Cyberhops in notami citrusov, bergamotke in sladkega sadja. Vsaka steklenička ima sijajno črno embalažo z znakom Giga, ki se sveti v temi. Prost!"

Pivo je naprodaj v pakiranju treh stekleničk, cena trojčka pa je 89 evrov.

To sicer ni Teslina prva alkoholna pijača. Svet je leta 2020 dobil Teslaquilo, tekilo, ki jo je sicer kot prvoaprilsko šalo Musk napovedal že dve leti pred tem, a se je kasneje razvila v čisto pravi prodajni izdelek, ki je bil razprodan v nekaj urah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta