(VIDEO) Mimoidoči spoznavali čeri, na katere vsak dan naletijo invalidi

Tina Recek Tina Recek
21.09.2017 14:58

Na Kongresnem trgu vijugali z invalidskimi vozički mimo stožcev in se z belo palico za slepe podali na avtobus

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mirjam Kanalec, predsednica Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine, meni, da je Ljubljana svetlobna leta napredovala glede dostopnosti institucij, sanitarij in prometne ureditve za invalide.
Anže Simončič

Da je zdravje največje bogastvo, so danes na Kongresnem trgu v Ljubljani na svoji koži spoznavali številni mimoidoči, ko so sedli v invalidski voziček in z njimi vijugali mimo stožcev, si nadeli temna očala, skozi katera se ničesar ne vidi, prijeli belo palico in se podali na parkirani avtobus, se igrali s prilagojenimi igračami, si ogledovali pobarvanke z znakovnim jezikom in se naučili nekaj kretenj. Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije, Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine in Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije so namreč skupaj s Svetom za odpravljanje arhitekturnih in komunikacijskih ovir Mestne občine Ljubljana pripravili ovirantlon - triatlon z ovirami za vsako kategorijo invalidov posebej. Ob našem obisku so se na Kongresnem trgu zbrali predvsem ljubljanski vrtčevski malčki in učenci iz prve triade šol.

Otroci so na invalidskem vozičku preizkušali jedilni pribor s stegnjenimi prsti. Ni bilo enostavno. 
Anže Simončič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta