(VIDEO) Raj za pasjeljubce: Tiktokerko navdušila nenavadna vas, v kateri živi le 100 ljudi, a vsak ima psa

D.Ži
03.10.2023 10:22

Kamorkoli greste, vas bo v tem mirnem kraju pozdravil kosmatinec. Svoj čas so psi tukaj odganjali divje živali, sami pa niso nikoli bili divji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V McCarthyju se ne dogaja prav veliko, a lahko na vsakem koraku srečata psa.
Profimedia

Potovalna vplivnica in tiktokerka Allyson Overland je delila svojo izkušnjo potovanja v McCarthy na Aljaski.

Družbo domačinom delajo psi, ki poznajo svoje meje.
Profimedia

"Ko sem slišala, da na Aljaski obstaja kraj, ki ga vodijo psi, sem to morala preveriti," je povedala v videu, ki ga je objavila na TikToku, kjer ima več kot 80.000 sledilcev. Ta oddaljena vas se nahaja približno 190 kilometrov severovzhodno od gorovja Wrangell in, kot pojasnjuje Allyson, je do nje precej težko priti.

Nekateri psi čakajo pred restavracijami na ostanke hrane.
Profimedia

"Da prideš do tja, moraš prevoziti več kot 90 kilometrov po luknjasti cesti. Čeprav mi je vzelo veliko časa, je bil razgled ves čas čudovit," je povedala Allyson, ki je morala na koncu malo pešačiti, da je prišla do McCarthyja.

@allysonoverland Everyone owns a dog here so we fit right in! Welcome to #McCarthy Alaska ☺️ #vanlife #vanlifevlog #travelalaska ♬ original sound - Allyson Overland | Vanlife

"Rekli so mi, da ima v tem kraju skoraj vsak psa. In niso se motili. Nekateri psi čakajo pred restavracijo, da bi dobili ostanke hrane, a poznajo svoje meje in so zelo mirni," je povedala tiktokerica.

Kraj ima dolgo rudarsko dediščino, a gre za končano zgodbo.
Profimedia

Na strani Travel Alaska piše, da so imeli psi v McCarthyju nekoč posebno vlogo. Preganjali so divje živali, a sami nikoli niso bili divji. "Nič čudnega ni, če bodo psi tam pozdravili vašega hišnega ljubljenčka," je dejala Allyson. Daily Mail piše, da v McCarthyju živi le okoli sto ljudi, skoraj vsi pa imajo pse.

Tih, miren kraj, v katerem tu in tam zaslišite pasji lajež.
Profimedia

Njeni sledilci so bili nad posnetkom tega kraja navdušeni, še posebej pa jim je bilo všeč, da se psi lahko prosto sprehajajo naokoli.

Ko se po dolgem potovanju prebijete do vasi, vas pričaka lep razgled. 
Profimedia

"To je videti kot nebesa," je eden od komentarjev pod posnetkom.

Allyson je s svojim psom začela potovati po svetu pred sedmimi leti. Svoje izkušnje s potovanj redno deli na družbenih omrežjih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta