Mariborski rokometaši imajo novega trenerja: Luka Žvižej je nazaj

Bojan Bauman Bojan Bauman
09.06.2021 11:02
Bivši odlični rokometaš in sedaj trener Luka Žvižej je zaključil trenersko delo v Celju in bo v naslednji sezoni vodil mariborski Branik
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luka Žvižej bo prevzel mariborske rokometaše.
Andrej Petelinšek

40-letni Celjan Luka Žvižej, nekdanji odlični rokometaš, zadnji dve leti pa trener, bo v prihodnji sezoni vodil mariborske rokometaše. Tako se vsaj začasno končuje njegova trenerska pot v Celju, kjer je bil zadnji mesec dni trener prve ekipe. Žvižeju Maribor sicer ni nepoznan. Pred koncem kariere je leta 2017 v Mariboru nekaj mesecev nosil mariborski dres, preden se je za dve leti preselil v nemško bundesligo. O razlogih za ponoven prihod k Braniku je Žvižej povedal: "Pretehtali so novi izzivi, nove stvari. Gre za prvo priložnost, da prevzamem ekipo, ki nastopa na najvišjem nivoju v slovenski ligi. Maribor mi je poznan. Tu sem konec koncev odigral svoje zadnje tekme v Sloveniji. Po pogovorih z vodstvom smo hitro našli skupen jezik. Pripravljeni smo na delo in izzive."

Luka Žvižej
Reuters

Mariborčani so se v tem mesecu razšli s Sinišo Markoto. Ta je uspel ekipo obdržati v prvi ligi. A deveto mesto v državnem prvenstvu zanj ni bila dovolj trdna osnova, na kateri bi lahko gradil. Tako je takoj po koncu prvenstva Maribor zapustil. Uprava je hitro našla novega trenerja. Žvižejeva naloga v vlogi kriznega menedžerja prvega celjskega moštva, ki jo je dobil ob koncu državnega prvenstva, ko so bili pred tem, da izgubijo naslov državnih prvakov, je s prestopom v Maribor očitno končana. Žvižeju takrat ni uspelo preobrniti toka in Celjani so v letošnjem državnem prvenstvu končali na tretjem mestu. 

Za mariborsko upravo trenutno štejejo predvsem rezultati, ki jih je imel Luka Žvižej kot igralec. Tako je najboljši strelec slovenske državne reprezentance. V karieri je med drugim igral tudi za Barcelono, Pick Szeged in dolga leta za Celje. Prvo leto v trenerski karieri je bil pomočnik prvega trenerja Celja Tomaža Ocvirka. Lansko sezono je vodil celjske mladince, ob koncu prvenstva je zamenjal Ocvirka. "Prepričani smo, da bo s svojimi izkušnjami in pozitivno energijo poskrbel, da bo Maribor v novi sezoni igral lep rokomet, ki bo prinašal dobre rezultate," so sklenili v upravi mariborskih rokometašev. (bb)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta