Rezultati so patetični, je Carlos Ghosn komentiral poslovne izide Renaulta in Nissana

Janez Kovačič Janez Kovačič
30.07.2020 03:00

Nekdanji prvi človek zveze Renault-Nissan-Mitsubishi Carlos Ghosn je zadnje čase nekoliko pozabljen, toda sedaj znova prihaja v ospredje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Carlos Ghosn in njegova druga žena Carole, ki je japonsko ravnanje z možem označila za kršitev človekovih pravic.
Epa

Veliko pozornosti je zbujal zlasti konec lanskega in v začetku letošnjega leta, ko je spektakularno pobegnil iz japonskega hišnega zapora.Tamkajšnje oblasti so ga namreč obtožile številnih goljufij, pri čemer naj bi si bil prisvojil za skoraj 80 milijonov dolarjev denarja oziroma je povzročil tolikšno škodo. Sedaj je v rodnem Libanonu, kjer je verjetno na varnem, saj ta država nima sporazuma z Japonsko o izročanju svojih državljanov. Ghosn ima namreč ob francoskem in brazilskem tudi libanonsko državljanstvo.
V pogovoru za francoski časopis Le Parisien je med drugim komentiral letošnje poslovne rezultate Renaulta in tudi Nissana. Označil jih je za patetične in dejal, da niso posledica pandemije, ampak slabega vodenja zveze. Ni več sodelovanja med menedžmentom teh dveh podjetij, med njima vlada razkol. Svoje trditve je podkrepil z dejstvom, da se je od lanskega novembra do letošnjega junija vrednost delnic General Motorsa zmanjšala za 12 odstotkov, Toyote pa za 15, medtem ko so delnice Nissana v tem času izgubile 55 odstotkov, Renaultove pa celo 70.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta