Drugi tir: Ušajeva omenila klic Janeza Janše, ta pa je napadel tednik Reporter

DR
03.01.2019 16:49

Pestro na družbenih omrežjih ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Leta 2008: Takratni premier Janez Janša, Igor Kršinar, Vladimir Vodušek in Silvester Šurla.
Robert Balen

Odvetnica Lucija Ušaj Šikovec​, ki je kandidirala na listi SDS na zadnjih državnozborskih volitvah, omenjalo pa se jo je tudi kot kandidatko SDS za ljubljansko županjo in kandidatko na prihajajočih evropskih volitvah, je pred novim letom na Twitterju v enem zapisu omenila tako Mira Cerarja kot Janeza Janšo. Kar je zatem presenetilo tudi eno izmed uporabnic Twitterja, ki jo je vljudno zaprosila za pojasnilo … In Ušajeva, ki je z Vilijem Kovačičem dosegla ponovitev referenduma o drugem tiru, je odgovorila:
{twitter}https://twitter.com/lucijausaj/status/1079090683749851136{/twitter}
No, tviter-dopisovanje je sedaj doživelo nadaljevanje, saj je Reporter danes objavil članek z naslovom Zakaj naj bi Janez Janša po telefonu nadrl Lucijo Šikovec Ušaj. Novinar Igor Kršinar je med drugim zapisal: "A bolj pomembno je to, da je vnovični referendum še za nekaj časa ustavil gradnjo drugega tira in da je zdaj zaradi tega ogroženo madžarsko sodelovanje pri tem projektu, o katerem sta se dogovorila Cerar in Orban. Slednji je bil vidno razburjen tudi zaradi tega, ker je pri referendumu sodelovala tudi SDS, ki je zavezniška stranka Orbanovega Fidesza.“ Po Kršinarjevem mnenju je tako "odvetnica Ušajeva nevede škodila interesom Janševega glavnega tujega političnega podpornika, ki so popolnoma drugačni, kot jih je stranka SDS predstavljala v kampanji za referendum o drugem tiru. Zato je doživela hladen tuš Janeza Janše".
A prvak Janez Janša, kot že večkrat prej, ni ostal dolžan Reporterju, pri čemer je omenil, da je SDS pomagala Kovačiču pri zbiranju podpisov za referendum.
{twitter}https://twitter.com/JJansaSDS/status/1080764161838235648{/twitter}
{twitter}https://twitter.com/lucijausaj/status/1080768131495313411{/twitter}
Oglasil se je tudi novinar Igor Kršinar in omenil, da je Twitter za Janšo prehiter medij …
{twitter}https://twitter.com/IgorKrsinar/status/1080813716600434689{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta