(FOTO in VIDEO) Polarne razmere na Arehu, sporoča Večerov fotoreporter

M.R.
13.09.2024 10:34

Sprememba vremena se še kako pozna na Mariborskem Pohorju. Tja se je odpravil naš fotoreporter Andrej Petelinšek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sneg na Pohorju
Andrej Petelinšek

Ob včerajšnji ohladitvi se je precej spustila meja sneženja. Meteorologi so včeraj napovedovali, da se bo spustila do 1500 metrov nadmorske višine. Tako je na višjeležečih predelih zapadlo tudi že kar nekaj snega. Največ ga je zapadlo na dobrih 1600 metrov visokem Vršiču.

Po podatkih Agencije za okolje je na Vršiču zapadlo 30 centimetrov snega, na Zelenici 23, na Pavličevem sedlu pa 19 centimetrov. Okoli deset centimetrov so ga namerili še na Uršlji Gori, Kredarici in Rogli, nekaj malega pa tudi na Voglu in pri Treh kraljih na Pohorju. V gorah piha tudi močan severnik, ki se bo po napovedih še krepil.

Kot je za STA dejal dežurni meteorolog Andrej Velkavrh, sneženje v visokogorju v tem obdobju ni nič posebnega, saj do tega včasih pride tudi že avgusta. Je pa res, da so tokratne snežinke v nekoliko nižjih legah vseeno neobičajne.

Temperature so po njegovih besedah na kratek rok morda res podpovprečne, a do odklonov v eno ali drugo smer vselej prihaja. Vse to po njegovem še ne pomeni, da letos ne bi mogli več dočakati toplega obdobja s temperaturami tudi do 25 stopinj, saj se to po izkušnjah zadnjih nekaj let lahko zgodi tudi še oktobra.

"Nekaj dni bo zdaj še hladno, potem pa bo spet topleje," je še dejal Velkavrh.

Na Pohorje se je danes zjutraj odpravil naš fotoreporter Andrej Petelinšek. Na omrežju X je objavil tudi posnetek, ob tem pa zapisal: "Polarne razmere na Arehu." 

Poglejte še ostale fotografije, ki jih je ujel v svoj objektiv.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta