Kadunc: "Se spomnite Časarja v Luki Koper in Lovšina v Intereuropi?" Grah Whatmough: Pomembna bo kadrovska optimizacija

B.P.
01.02.2021 13:31
Aktualni generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc je na družbenem omrežju Facebook delil daljši zapis, njegov naslednik Andrej Grah Whatmough pa je pozdravil zaposlene na javnem servisu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Igor Kadunc

Robert Balen
Programski svet RTVS
Robert Balen

Kot je znano, je pred tednom dni na volitvah za generalnega direktorja Radiotelevizije Slovenija (RTVS) slavil zdajšnji predsednik nadzornega sveta javnega servisa Andrej Grah Whatmough (SMC), nekakšen koalicijski kandidat. Premagal je tako aktualnega "generala" Igorja Kadunca kot direktorico Televizije Slovenija Natalijo Gorščak.

"Tako bom odločitev prepustil sodišču"

Igor Kadunc
Robert Balen

In opozarja, da je programski svet zaupal mandat človeku, "ki še ni nikoli nič vodil. Razen 29 sej nadzornega sveta! Pa do oddaje vloge tudi tega ni počel 3 leta, kar je pogoj. Vsekakor si bom ogledal njegovo vlogo in pregledal njegova dokazila o vodenju večjih organizacijskih sistemov. Kaj to je, se ve, ker je natančno določeno v 55. členu ZGD1. Se vam zdi prav, da se v javnem sektorju pri tem ne spoštujejo zakoni? Kam bomo prišli, če bi lahko skoraj vsak, ki ima ambicije in pridobi koalicijo, vodil po mnenju mnogih najzahtevnejšo organizacijo za vodenja v Sloveniji? Meni ne! Tako bom, da se to preveri tudi s formalnega vidika, odločitev prepustil sodišču. Da silne ambicije in mladost za uspešno vodenje niso dovolj, se je že izkazalo v mnogih primerih. Se spomnite Časarja v Luki Koper in Lovšina v Intereuropi? Ja, tudi tedaj se je to dogajalo v času vlade Janeza Janše".

Andrej Grah Whatmough
Linkedin
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta