Koronavirus: UKC Maribor - pripravljeni kadrovsko in prostorsko

Franja Žišt Franja Žišt
03.03.2020 17:48

"V zadnjem obdobju smo se dobro pripravili na pojav bolezni covid-19 in razdelali vse možne scenarije," pravijo v mariborskem UKC.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Oddelek za nalezljive bolezni in vročinska stanja je pripravljen na sprejem potencialno okuženih.
UKC Maribor

V Sloveniji do sedaj še niso potrdili okužbe s koronavirusom, doslej pa je bilo opravljenih 268 testov. Največji izbruh v Evropi je sicer pri naših zahodnih sosedih, kjer je bilo do zdaj potrjenih 2036 primerov, umrlo je 52 bolnikov, bolezen pa trenutno preboleva 1835 ljudi. Po svetu se je z novim virusom okužilo 90.914 ljudi v 76 državah, 3116 jih je umrlo, skoraj polovica okuženih je že ozdravela.
Evropske države ob širjenju novega koronavirusa iščejo rešitve za njegovo zajezitev in vzpostavljajo mehanizme, s katerimi bi preprečili preveliko gospodarsko škodo. Da smo v Sloveniji na morebitni prihod koronavirusa pripravljeni, je v ponedeljek ponovno miril predsednik vlade Marjan Šarec. O tem, kako ravnati ob prvih okužbah pa tudi v nadaljevanju, če bi bilo število okuženih večje, ima država načrt.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta