Marovt odstopil, imenovanje novega prvega moža HSE kmalu

Srečko Klapš Srečko Klapš
30.01.2019 21:03

Matjaž Marovt, ki je odstopil iz osebnih razlogov, ostaja v HSE še do primopredaje poslov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matjaž Marovt, generalni direktor HSE v odstopu
Sašo Bizjak

Po današnji seji nadzornikov Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) so sporočili, da so se člani, ki jim predseduje Milan Perović, seznanili z odstopno izjavo dosedanjega generalnega direktorja Matjaža Marovta, ki jo je podal v petek, 25. januarja, iz osebnih razlogov. "Postopki za imenovanje novega generalnega direktorja družbe že potekajo. Matjaž Marovt ostaja v HSE do primopredaje poslov, s čimer je zagotovljeno nemoteno delovanje družbe in skupine HSE," so še zapisali v izjavi.
Kot je znano, je najresnejši kandidat za novega generalnega direktorja HSE Stojan Nikolić, član poslovodstva HSE za finančne zadeve, ki naj bi imel tudi podporo resorne ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek. Pred sejo nadzornikov se je ugibalo, da bi Nikolića lahko nadzorniki imenovali za vršilca dolžnosti, a bodo, kot kaže, opravili vse postopke imenovanja za redni mandat.
Nadzorniki so dali soglasje tudi k Razvojnemu načrtu skupine HSE za obdobje 2019-2023 s pogledom do leta 2030, ki ga bodo predložili v sprejem Slovenskemu državnemu holdingu. To je ključni dokument, ki so ga zastavili ne le celovito, temveč tudi ambiciozno, ocenjujejo v HSE. Predvideva namreč povečanje obsega in učinkovitosti proizvodnega portfelja, širitev razvojnih in produktnih potencialov ter krepitev trženjske dejavnosti. "Tak razvojni načrt je potreben tudi zaradi zmanjšanja odvisnosti od veleprodajnega trga, za izboljšanje finančnega položaja ter za povečevanje deleža obnovljivih virov energije, predvsem na račun še neizkoriščenega vodnega potenciala."
To po rdeči luči projektu hidroelektrarn na Muri Dravskih elektrarn Maribor, kot kaže, prižiga zeleno luč za izgradnjo srednjesavskih hidroelektrarn.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta