Minister Cerar pri sosedih: Avstrijska Štajerska kot gospodarska velesila

Slovenski zunanji minister je s štajerskim deželnim glavarjem najprej vodil skupni odbor, nato pa je šel obiskat Pavlovo hišo, kulturni center slovenske narodne skupnosti na avstrijskem Štajerskem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zunanji minister Miro Cerar se je s štajerskim deželnim glavarjem Hermannom Schützenhöferjem odlično ujel, le do alkohola imata zelo različen odnos.
Boris Jaušovec

Slovenski zunanji minister Miro Cerar se je danes s sodelavci, tudi iz drugih vladnih ministrstev, v kraju St. Stefan ob Stainz, slikoviti vasici malce južno od Gradca, udeležil skupnega odbora avstrijska Štajerska-Slovenija. Gostitelj je bil štajerski deželni glavar Hermann Schützenhöfer s sodelavci. Ekipi, ki sta plenarno sejo po tem, ko so tri delovna omizja končala delo, opravili javno, pred novinarji, sta se zbrali v lani odprtem kulturnem domu Stiegler. Zraven sta bili tudi obe veleposlanici: Ingrid Berka za Avstrijo iz Ljubljane in Ksenija Škrilec za Slovenijo z Dunaja.

Vsak ima kakšno napako
Štajerski glavar je bil dobro razpoložen in se je Cerarju pohvalil s trto, ki so jo pred domom posadili ob otvoritvi ter je potomka najstarejše trte iz Maribora. Ker je bil Cerar malce prehlajen, je Schützenhöfer kar pred novinarji politično nekorektno priznal, da je bil gostu pred potjo svetoval, naj zvrne šilček žganega: "Ampak slovenski zunanji minister mi je odgovoril, da ne pije alkohola. Kaj hočemo, vsak ima kakšno napako!" Ko so se prisotni iskreno nasmejali domislici, pa je le dodal, da ni pametno piti alkohola, če je organizem kaj oslabel.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta