Miro Cerar: "Predsednika DZ sem danes obvestil, da ne bom prevzel mandata poslanca"

Ž.V.
13.03.2020 11:02
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miro Cerar se ne bo vrnil v poslanske klopi. 
Igor Napast

Miro Cerar se je po izstopu iz stranke SMC odločil, da po prenehanju funkcije zunanjega ministra ne bo zasedel niti poslanskega stola v državnem zboru. "Predsednika državnega zbora sem danes obvestil, da ne bom prevzel mandata poslanca. Poslankam in poslancem želim uspešno in preudarno delo v korist državljanov," je danes naznanil na twitterju.  V priloženi odstopni izjavi Cerar predsedniku državnega zbora Igorju Zorčiču sporoča, da mu z današnjim imenovanjem nove vlade preneha funkcija podpredsednika vlade in ministra za zunanje zadeve. Nato pa še: "Ker sem bil na državnozborskih volitvah leta 2018 že drugič izvoljen za poslanca, me v trenutku prenehanja funkcije ministra čaka mandat poslanca v državnem zboru. Vendar sem se odločil, da mandat poslanca vrnem, zato podajam odstopno izjavo s funkcije poslanca državnega zbora."
{twitter}https://twitter.com/MiroCerar/status/1238400483347386368{/twitter}

Spomnimo, Miro Cerar je bil v igri tudi za predsednika državnega zbora, a se je nato njegov naslednik na mestu predsednika stranke SMC Zdravko Počivalšek odločil drugače in mu tega mesta ni ponudil. Če bi se Cerar vrnil v poslanske klopi, bi to sicer pomenilo, da bi iz parlamenta izpadel nadomestni poslanec Jani Möderndorfer.
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta