MORS: Šestan ostaja poveljnik civilne zaščite, razbremenjen je vodenja Urada za operativo URSZR

Urška Mlinarič, Gr.G.
24.10.2020 10:45

Srečko Šestan za Večer: "O tem, da so mi bila odvzeta pooblastila kot poveljniku Civilne zaščite, sem izvedel iz medijev" Preklicali so mu pooblastilo za vodenje Urada za operativo, vodstvo ministrstva pa bo v prihodnjih dneh predlagalo, da se ga premesti v kabinet ministra, kot je to bilo urejeno že v času ministrovanja Andreje Katič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Srečko Šestan 
Robert Balen

Srečko Šestan ne vodi več Civilne zaščite Republike Slovenije, je poročal spletni portal 24ur.com. Ministrstvo RS za obrambo (Mors) naj bi mu odvzelo pooblastila, za zdaj pa še vedno ostaja poveljnik. Za vodjo operative v Upravi RS za zaščito in reševanje (URSZR) so medtem imenovali Leona Behina. Informacijo smo preverili, Šestan nam je povedal: "O tem, da so mi bila odvzeta pooblastila kot poveljniku Civilne zaščite, sem izvedel iz medijev danes zjutraj. Res nič ne vem."

Z ministrstva za obrambo so nam sporočili, da je Šestan, ki opravlja funkcijo poveljnika Civilne zaščite RS, na Upravi RS za zaščito in reševanje (URSZR) zaposlen kot sekretar v službi za podporo vodenju. Zaradi daljše odsotnosti direktorja Urada za operativo je po pooblastilu v zadnjem času vodil tudi Urad za operativo URSZR, pojasnjujejo.

"Ob prvem valu SARS CoV-2 (Covid-19) epidemije se je pokazalo, da je kriza tako kompleksna, da vodenje Civilne zaščite zahteva celotnega človeka, ob tem pa je prav tako nujno, da tudi Uprava RS za zaščito in reševanje deluje nemoteno, Urad za operativo pa je v tem primeru ključnega pomena," dodaja MORS, in še: "Po razglasitvi epidemije ob drugem valu SARS CoV-2 (Covid-19) je vodstvo Uprave RS za zaščito in reševanje predlagalo, vodstvo ministrstva za obrambo pa podprlo predlog, da se poveljnika Civilne zaščite Srečka Šestana razbremeni in se mu omogoči, da polno opravlja delo poveljnika CZ, saj so razsežnosti epidemije SARS CoV-2 (Covid-19) v drugem valu obsežnejše kot v prvem valu." Šestanu so tako preklicali pooblastilo za vodenje Urada za operativo, vodstvo ministrstva bo v prihodnjih dneh predlagalo, da se ga premesti v kabinet ministra, kot je to bilo urejeno že v času ministrovanja Andreje Katič.

Srečko Šestan, kot poveljnik Civilne zaščite, deluje z vsemi pooblastili, kot do sedaj. Ob tem ima vso podporo vodstva Uprave RS za zaščito in reševanje, kot tudi vodstva Ministrstva za obrambo. Delo Srečka Šestana cenimo in spoštujemo, dodajajo, poudarjajo pa tudi, da si na ministrstvu za obrambo želijo kvalitetnega in učinkovitega vodenja civilne zaščite.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta