Nova služba: Kontroverzni bivši sodnik Zvjezdan Radonjić na pomoč poslanski skupini SDS

Va
10.10.2023 11:43

Zanimiv je ves spisek delovnih mest, odkar je odložil sodniško togo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zvjezdan Radonjić, ko je še bil sodnik. 
Jaka Gasar/Dnevnik

Kontroverzni bivši sodnik - po suspenzu zaradi več disciplinskih kršitev se je odpovedal sodniški togi - Zvjezdan Radonjić, znan iz procesa proti Milku Noviču, ko ga je oprostil obtožbe za umor direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika v medtem zastaranem sodnem postopku, ima novo službo. Od konca prejšnjega tedna je strokovni sodelavec poslanske skupine SDS, svoj s. p. za svetovanje pa je zaprl, je objavil portal Necenzurirano

Informacij, kaj natančno bo Radonjić delal za poslansko skupino stranke Janeza Janše, ki je v državnem zboru že do zdaj imela nadštevilčno ekipo strokovnih sodelavcev, več kot 25, portal še nima, je pa za njegovo delovno mesto določena osnovna bruto plača v razponu od 2200 do skoraj 3300 evrov, so objavili.

Radonjić je že med procesom proti Milku Noviču za SDS postal simbol boja proti "krivosodju", navaja Necenzurirano. Portal spomni, da je bivši sodnik v zadevi Novič govoril, da "si nekdo želi uničiti pravno državo na Slovenskem", Janšo pa je označil za "enega najboljših ljudi, ki naj nikar ne odneha".

Nekdanji ljubljanski sodnik Zvijezdan Radonji

Ko je bil sveže bivši sodnik, ga je najela Finančna uprava RS (Furs), ko jo je vodil Ivan Simič. Po podatkih Necenzurirano je bil zadolžen za pregled do tedaj vloženih kazenskih ovadb in davčnoinšpekcijskih postopkov. Od novembra 2021 do julija lani mu je Furs izplačal 11.600 evrov. Ko je bil minister Vasko Simoniti, so ga najeli tudi na ministrstvu za kulturo. Prek znanstva s Francijem Matozom je bil tudi član nadzornega sveta družbe Farme Ihan - KPM. Janšev odvetnik Matoz je Radonjića zastopal v njegovih kazenskih postopkih. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta