Odvzem licence: v Adrii Airways pomirjajo

Damijan Toplak Damijan Toplak
03.01.2019 15:54

Slovenski letalski prevoznik je pravočasno predal dokumentacijo, s katero agenciji dokazuje, da je plačilno sposoben.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po decembrski naj bi kmalu sledila še ena dokapitalizacija Adrie Airways.
Andrej Petelinšek

Slovenski letalski prevoznik Adria Airways je - glede na predtem izdano odločbo o zagotovitvi dolgoročne plačilne sposobnosti - Javni agenciji za civilno letalstvo ta ponedeljek posredoval obsežno dokumentacijo, so potrdili v agenciji. "Ker je gradivo obsežno, v agenciji še ne moremo odgovoriti, kakšna bo naša odločitev, predvidevamo pa, da bomo o zadevi odločili še v januarju," sporočajo iz agencije za civilno letalstvo. Tam dodajajo, da je kot najbolj skrajen ukrep možen trajni ali začasni odvzem licence za letenje, lahko pa, da bo ugotovljeno, da je plačilna sposobnost podjetja ustrezna in ne bodo potrebni nobeni (dodatni) ukrepi.
Zaposlili več kot 100 ljudi
Agencija mora po uradni dolžnosti spremljati tekoče poslovanje vseh letalskih prevoznikov, ki letijo v Sloveniji. V poletnih mesecih je bilo kar nekaj pritožb Adrijinih potnikov o zamudah, odpovedih in združevanju letov tako zaradi pomanjkanja letalske flote kot letalskega osebja. V Adrii Airways pa odgovarjajo, da so v zadnjem letu zaposlili več kot 100 ljudi in da trenutno zaposlujejo 503 ljudi. Lani so prepeljali okrog 1,25 milijona potnikov, kar je podobno kot predlani, floto z (v celoti najetimi) letali pa so v zadnjem letu podvojili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta