Praznični vikend prinaša nekaj sonca, a tudi dež in nevihte. V ponedeljek prihaja sprememba

A.L.
30.04.2021 13:33
Prvi maj je običajno dan, ki ga mnogi izkoristijo za izlete. Bo zaradi vremena to letos mogoče?
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Andrej Petelinšek

Na Agenciji Republike Slovenije za okolje (Asro) napovedujejo, da bo danes popoldne na vzhodu deloma sončno, drugod pa spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v hribovitih krajih na zahodu bodo občasno krajevne padavine, kakšna ploha ali nevihta pa je možna tudi drugod. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 23 °C. Ponoči bodo padavine večinoma ponehale. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14 °C.

Jutri bo deloma sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Popoldne se bodo v notranjosti začele pojavljati posamezne plohe in nevihte, ki se bodo zvečer in v noči na nedeljo razširile nad večji del Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 22, na vzhodu okoli 24 °C.

V nedeljo bo spremenljivo oblačno, predvsem v hribovitem svetu zahodne in severne Slovenije se bodo pojavljale krajevne padavine, ki bodo izrazitejše v Posočju. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter.

V noči na ponedeljek bo dež zajel vso državo in v ponedeljek čez dan ponehal. Popoldne se bo postopno jasnilo, nekoliko hladneje bo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta