Pripravite dežnike, pred nami je deževen teden

S. M.
31.10.2021 20:05
Ponoči se bo pooblačilo, na zahodu bo zjutraj začelo deževati. Jutri popoldne se bo dež od zahoda širil proti vzhodu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Večer

Zvečer bo še precej jasno, ponoči pa se bo pooblačilo, piše na spletnem mestu Agencije za Republike Slovenije za okolje (ARSO). Ponekod v vzhodnih krajih bo po nižinah nastala megla. Zjutraj bo na Primorskem in Notranjskem začelo rahlo deževati. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem od 7 do 11 °C.

V ponedeljek bo pretežno oblačno, ponekod na jugovzhodu sprva tudi megleno. V zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno deževalo, pogosteje na zahodu. Predvsem ob morju bo lahko tudi zagrmelo. Dež se bo popoldne od zahoda krepil in v prvem delu noči na torek razširil na vso Slovenijo. Ob morju se bo krepil jugo, ponekod na Notranjskem ter v Prekmurju in deloma na Štajerskem pa bo pihal južni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, ob morju okoli 17 °C.

Tudi nadaljevanje tedna deževno

V torek zjutraj bo dež oslabel in dopoldne povsod ponehal, čez dan se bo prehodno pokazalo tudi sonce. V sredo bo od zahoda spet pričelo deževati. Četrtek bo sprva deževen, popoldne bo dež predvsem na vzhodu ponehal.

Nad Skandinavijo ter nad zahodno Evropo in zahodnim Sredozemljem je območje nizkega zračnega tlaka. Prva vremenska motnja se čez zahodno Sredozemlje pomika nad južno Italijo. Naslednja je dosegla zahodno Evropo in se pomika proti Alpam. Pred njo k nam od jugozahoda doteka nekoliko toplejši in postopno bolj vlažen zrak.

Ponoči se bo pooblačilo, le v krajih vzhodno od nas bo do jutra še nekaj jasnine in megle po nižinah. V ponedeljek bo že zjutraj deževalo v Kvarnerju in Gorskem Kotarju, dopoldne pa tudi v sosednjih krajih Italije. Čez dan se bo širil proti vzhodu. Ob severnem Jadranu se bo krepil jugo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta