(PRISLUŠKOVANJE) Skromno sporočilo po seji sveta za nacionalno varnost, "Hrvaška naj se vzdrži tovrstnih dejanj"

VČ, M.R., STA
09.04.2019 09:38

Na pogovore zunanji minister kliče veleposlanika v Ljubljani in Zagrebu. Nova slovensko-hrvaška epizoda vse bolj glasna tudi v slovenski notranji politiki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Premier in zunanji minister. Fotografija je z letošnje 15. obletnice članstva Slovenije v Natu. 
Robert Balen

Svet za nacionalno varnost se je na pobudo premerija Marjana Šarca sestal danes ob 16. uri in se seznanil s poročilom pristojnih resorjev ter agencij o zadnjih informacijah v zvezi s prisluhi. Hkrati je obsodil poskuse vplivanja na svobodo delovanja slovenskih medijev in izrazil pričakovanje, "da se Hrvaška v prihodnje vzdrži dejanj, ki so v nasprotju z vrednostami Evropske unije, vladavine prava ter varstva človekovih pravic in temeljnih svoboščin".

Cerar je imel indice, a ...

Sicer še v petek pri premierju potrebe za sejo sveta za nacionalno varnost niso videli, včeraj pa je Pop TV poročal, da naj bi bila hrvaška vlada preko posrednika z namigovanjem po nagradi poskušala preprečiti razkritje, da za nezakonitim snemanjem pogovorom med zato padlim slovenskim arbitražnim sodnikom Jernejem Sekolcem in tudi bivšo slovensko agentko Simono Drenik stoji Hrvaška.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta