Prva pošiljka snega morda že jutri, največ možnosti za sneženje bo na severovzhodu države. Kakšno vreme nas čaka med vikendom?

A.L.
25.11.2021 07:35

Največ možnosti za sneženje do nižin bo jutri na severovzhodu države.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Fotografija je simbolična.

Robert Balen

Danes bo oblačno, le v severnih krajih bo zjutraj še delno jasno. Po nekaterih nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. Okoli poldneva bo v zahodnih krajih od juga začelo deževati, popoldne bo občasno deževalo tudi ponekod v osrednji in južni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do 12 °C, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (ARSO). 

Zvečer in ponoči se bodo padavine okrepile in prehodno zajele vso državo. V severni Sloveniji se bo meja sneženja ponekod spustila do višje ležečih dolin. Jutranje temperature bodo od 1 do 4, na Primorskem od 5 do 10 °C.

Jutri bo sprva oblačno s padavinami, ki bodo popoldne od zahoda oslabele. Popoldne se bodo občasno pojavljale predvsem v zahodnih in južnih krajih. Meja sneženja se bo na severu spustila do nadmorske višine okoli 600 metrov, ob močnejših padavinah lahko tudi nižje. Portal Ciklon.si ob tem dodaja, da je največ možnosti za sneženje do nižin na severovzhodu države. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 12 °C.

Kakšna bosta vikend in začetek prihodnjega tedna?

V noči na soboto se bodo padavine prehodno spet razširile proti vzhodu. V soboto bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije. Meja sneženja bo sprva med 300 in 700 m nad morjem, popoldne se bo pričela dvigovati. Na Primorskem in deloma na Notranjskem pihal južni veter. Tudi v nedeljo bodo še občasne padavine, deloma plohe. Oblačnost se bo popoldne trgala, še napoveduje ARSO.

Za prvo polovico prihodnjega tedna portal Ciklon.si napoveduje nove padavine. Te se bodo predvidoma znova okrepile v noči na ponedeljek, po nižinah v notranjosti bo snežilo, na Primorskem pa deževalo. Padavine bodo dopoldne povsod ponehale, najvišje temperature bodo med 0 °C in 3 °C, na Primorskem do 8 °C.

Še teden dni in bomo zakorakali v meteorološko zimo. Pri weatherbell vsakih nekaj dni osvežijo napoved za zimo, ki nas...

Objavil/a ciklon.si /srednjeročna napoved dne Sreda, 24. november 2021

V nadaljevanju tedna bomo pod severozahodnim višinskim zračnim tokom, snežilo bo večinoma severno od Alp, pri nas pa bo deloma sončno in razmeroma hladno vreme, možnost za padavine bo spet predvidoma v četrtek, še napovedujejo. Ob tem velja opozoriti, da so napovedi do pet dni precej zanesljive, potem pa se zanesljivost napovedi vsak dan zmanjšuje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta