Slaba praksa: "Kar pripeljite bivšega zasvojenca, da bodo otroci videli, kaj lahko naredijo droge"

Damijana Žišt Damijana Žišt
24.06.2020 15:00

V Sloveniji se še pogosto srečamo s primeri slabih praks na področju preventive v zvezi z uživanjem drog, zato smo dobili slovenski prevod mednarodnih preventivnih standardov na področju uporabe drog.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ob letošnjem svetovnem dnevu na področju drog, ki ga obeležujemo 26. junija, je mreža Preventivna platforma v sodelovanju z  Uradom Združenih narodov za droge in kriminal (UNODC) in Svetovno zdravstveno organizacijo (WHO) izdala neuradni slovenski prevod mednarodnih preventivnih standardov na področju uporabe drog. Kot je na današnji tiskovni konferenci pojasnil Matej Košir, direktor Inštituta Utrip in vodja mreže Preventivna platforma, je namen slovenskega prevoda izboljšanje kakovosti in financiranja preventivnih politik in praks v Sloveniji na področju drog (vključno z alkoholom in tobakom) ter bolj celovit in sistematičen pristop k preventivi na nacionalni in lokalni ravni.

Preprečevanje uporabe drog praviloma ni primarni cilj

Pri mladih je zelo pomembna kvalitetna preventiva, da ne bi posegali po drogah, meni Matej Košir, direktor Inštituta Utrip.
Inštitut Utrip

Zastraševanja otrok in mladostnikov v praksi ne deluje

Sanela Talić (Inštitut Utrip) meni, da bi kakovostna preventiva morala biti sestavni del učnih načrtov v vrtcih in šolah ter nacionalnih ali lokalnih strategij na področjih javnega zdravja, izobraževanja, socialnega varstva, varnosti v prometu ter mladih.  
Inštitut Utrip
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta