Število namestitev mobilne aplikacije #OstaniZdrav pri nas preseglo sto tisoč uporabnikov

Gregor Grosman Gregor Grosman
02.10.2020 09:30

Na ministrstvu za javno upravo pojasnjujejo, da so njihova prizadevanja in aktivnosti usmerjene v to, da bi si mobilno aplikacijo za opozarjanje na stike z okuženimi z novim koronavirusom naložilo čim več ljudi, pri čemer je ključno razumevanje, da si jo je potrebno naložiti, ko smo še zdravi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Grosman

Po zadnjih podatkih ministrstva za javno upravo (MJU) si je mobilno aplikacijo za opozarjanje na stike z okuženimi z novim koronavirusom #OstaniZdrav namestilo 8.775 uporabnikov sistema iOS (stanje na dan 29. september) in 104.334 uporabnikov sistema Android (stanje na dan 30. september). Slovensko aplikacijo si je tako na svojo mobilno napravo naložilo preko sto deset tisoč uporabnikov, so nam sporočili z MJU. 

Pojasnjujejo, da so njihova prizadevanja in aktivnosti usmerjene v to, da bi si aplikacijo #OstaniZdrav naložilo čim več ljudi, pri čemer je ključno razumevanje, da si je potrebno aplikacijo naložiti, ko smo še zdravi. "Že en sama aktivna uporaba #OstaniZdrav, ki pomeni prekinitev verige morebitnih okužb z virusom covid-19 pomeni, da je aplikacija, ki deluje na prostovoljni osnovi, pri čemer apelira na odgovornost vsakogar od nas in je le en del v okviru vseh ukrepov, dosegla svoj namen," so odgovorili na vprašanje, ali so zadovoljni z odzivom ter ali so morda pričakovali, da si jo bo doslej naložilo več ljudi. "Za nas so izjemnega pomena pozitivni odzivi uporabnikov, ki pohvalijo predvsem enostavno uporabo in nizko porabo baterije," so še dodali pri MJU. Prvič si je bilo aplikacijo mogoče namestiti že 17. avgusta letos in sicer za sistem Android. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta