Ta konec tedna se obetajo gneče na cestah, še precej huje bo prihodnji četrtek

M.R.
14.06.2019 14:20
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gneče bodo tudi na mejah.
Sašo Bizjak

Prometnoinformacijski center za danes popoldne in jutri dopoldne napoveduje povečan promet v smeri priljubljenih turističnih destinacij. Na Hrvaškem in Madžarskem se namreč že začenjajo počitnice, zaradi tega in tudi zaradi del je zato mogoče pričakovati zastoje na gorenjski in štajerski avtocesti pred Ljubljano. Gneče bodo tudi na mejnih prehodih. 
V obratni smeri je mogoče pričakovati večje zgostitve v nedeljo popoldne, hkrati pa bo povečan promet tudi v ponedeljek. 
Še precej huje pa bo prihodnji četrtek, ko bodo imeli na Hrvaškem, v Avstriji, večjemu delu Nemčije, v Švici in na Poljskem praznik, s tem pa tudi podaljšan vikend. Tako bo prihodnji četrtek zelo visoka zgostitev prometa na naših cestah. 
Zelo visoka zgostitev se na cestah od Hrvaške proti Avstriji pričakuje tudi prihodnjo nedeljo, ko se v nemških zveznih deželah Bavarska in Baden-Wuerttemberg končujejo počitnice. 

Na gneče opozarjajo tudi Hrvati

Pred visokimi prometnimi obremenitvami svarijo tudi na Hrvaškem. Hrvaški upravljalec avtocest HAC je opozoril, da se turistična sezona pričenja že v ponedeljek, da pa se že ta konec tedna pričakuje zelo gost promet na avtocestah Zagreb-Split-Ploče, Zagreb-Reka in Obrežje-Lipovac.
HAC trdi, da je na avtocestah zagotovil maksimalen pretok prometa. "Zaključena so vsa dela, na območjih, kjer dela do začetka sezone še niso zaključena, pa bo zagotovljena pretočnost po dveh pasovih v obeh smereh," so zapisali. Vse, ki se odpravljajo na pot, hkrati pozivajo, naj si poročilo o trenutnem stanju na cestah ogledajo na spletu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta