Vlada imenovala Marka Tišmo za neizvršnega direktorja DUTB

STA
13.12.2018 12:49

Tišma je nadzornik Term Olimia, bil je tudi direktor Večera in zaposlen v NKBM.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Vanovšek

Vlada je v vlogi skupščine za neizvršnega direktorja upravnega odbora Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) danes imenovala Marka Tišmo, ki bo mandat nastopil v petek. Tišma je nadzornik Term Olimia, bil je tudi direktor Večera in zaposlen v NKBM, omenjal se je tudi kot kandidat za člana uprave v Slovenskem državnem holdingu (SDH).
Člani upravnega odbora se sicer imenujejo za obdobje petih let, vendar se zaradi zaključka življenjske dobe DUTB, ki je napovedan za 31. decembra 2022, tudi mandat novega neizvršnega direktorja zaključi s tem datumom, so po seji sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.
Vlada je sicer že prejšnji teden iz upravnega odbora DUTB odpoklicala predsednika Miha Juharta in za neizvršnega direktorja imenovala Tomaža Beska. Razlog je zgodba s prodajo zemljišča za tovarno družbe Lonstroff v Logatcu.
V upravnem odboru sta trenutno poleg Juharta neizvršna direktorja še Mitja Križaj in Juan Barba Silvela, izvršni direktorji pa so Imre Balogh, ki je glavni izvršni direktor, ter Andrej Prebil in Jože Jaklin.
Po poročanju portala Siol je Barba Silvela sicer v začetku novembra odstopil in naj bi bil delo pripravljen opravljati še tri mesece.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta