Damir Krznar o primeru Iličić: Kakšno pozicijo za postavljanje ultimatov ima trener, ki pet tekem ne zmaga?

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
22.09.2023 11:05

Trener nogometašev Maribora prvič spregovoril o odločitvi, da Josipa Iličića pošlje na samostojne treninge

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Josip Iličić od tega tedna ne trenira pod vodstvom glavnega trenerja vijoličastih.
Andrej Petelinšek

Vse prej kot rožnati dnevi so za nogometaši Maribora. Po porazu proti Olimpiji na večnem derbiju v Stožicah je počilo, na nujnem sestanku se je sestal upravni odbor kluba, sestankovala sta tudi trener in športni direktor, nato pa je klub v sporočilu za javnost potrdil, da bo prvi zvezdnik ekipe Josip Iličić odslej treniral po samostojnem programu. Kako je do odločitve prišlo, je danes prvič spregovoril trener Damir Krznar. "Bile so raznorazne špekulacije, stvar pa je zelo enostavna. Josip Iličić v tem trenutku ni v fizičnem stanju, da bi nam lahko pomagal. Moja odločitev je bila, da na fizični pripravljenosti dela individualno, saj čez ekipni trening ni uspel priti do ravni, ki jo od njega pričakujemo," je pred dopoldanskim treningom povedal snovalec taktike vijoličastih.

Dočakali smo odziv NK Maribor: Iličić ostaja v Ljudskem vrtu, do nadaljnjega bo treniral po samostojnem programu

Zaokrožile so tudi informacije, da fizična pripravljenost 35-letnega Kranjčana ni edini razlog za njegovo osamitev od preostalega dela moštva. "Fizična pripravljenost je glavni razlog. Doprinesejo tudi nekateri drugi momenti, a niso odločujoči," je pojasnil Krznar. Poudaril je, da je odločitev sprejel samostojno: "Josipu sem jo predstavil pred ekipo. Sprejel jo je, po tem ni bilo nekih posebnih konotacij. Trenira individualno z našimi trenerji, do zdaj ni bilo nobenih težav. Verjamem, da bo tako tudi v prihodnje."

Trener Damir Krznar bo do nadaljnjega enajsterico sestavljal brez prvega zvezdnika ekipe.
Andrej Petelinšek

Hrvat se je odzval tudi na informacije, da je po derbiju postavil ultimat, ali ekipo zapusti Iličić ali on. "Rad bi končal s to temo. Bodimo logično, bodimo pri zdravi pameti. Kakšno pozicijo za postavljanje ultimatov ima trener, ki pet tekem ne zmaga in izgubi zadnji dve?" pa je zdaj dejal o domnevnem pogojevanju.

Je vse, kar je sledilo porazu na derbiju, vplivalo na ekipo? "Težko je reči, ali je ali ni vplivalo na ekipo in v kakšni meri. Igralci poznajo svoje obveznosti in dolžnosti, osredotočeni morajo biti na njih v dobrem in slabem," odgovarja 51-letni Zagorec. Da s to potezo ni želel poslati kakega posebnega sporočila preostalemu delu moštva, je še povedal. "Neko preneseno sporočilo, tudi če je bilo poslano, ni bil prvi namen, ampak predvsem skrb o tem, da Josip pride na svojo raven, da bi bil na tekmah pravi in bi nam lahko pomagal. Mislim, da to ni koristno le za nas, ampak tudi zanj. Verjamem, da bodo ostali igralci dojeli sporočilo, da moramo vsi skupaj dati maksimum, da bi šli iz te situacije," pravi Damir Krznar, ki bo imel prvo priložnost, da 16-kratne slovenske prvake spravi v zmagovalne tirnice, v nedeljo ob 20.15, ko bo v Ljudskem vrtu gostoval Koper, trenutno tretjeuvrščena ekipa prve lige.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta