(FOTO) Mariborčani dolgo lomili Gorenjce in se prebili na vrh lestvice

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
15.11.2020 21:00

V tekmi 10. kroga državnega prvenstva je Maribor naletel na žilavega tekmeca

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Brez Roka Možiča bi šla kakšna točka v Kranj, je prepričan trener Triglava.
Saso Bizjak

Uvod v nadaljevanje odbojkarskih tekmovanj na slovenskih tleh je bil tekma 5. kroga v srednjeevropski ligi Mevza med ekipama Merkurja Maribor in avstrijskega Aich/Doba ob koncu tedna. Mariborčani so v dvorani Tabor dosegli četrto zaporedno zmago, potem ko so goste ugnali s 3:1 (25:18, 25:22, 17:25, 26:24) in se s 13 točkami začasno prebili na vrh lestvice.

Da so med tritedenskim premorom prizadevno trenirali, je pokazala tudi današnja tekma 10. kroga državnega prvenstva - tekme 7., 8. in 9. kroga so bile preložene in bodo odigrane pozneje -, v kateri so se v dvorani Tabor udarili z ekipo Hiša na kolesih Triglav. Rezultat je bil 3:1 (30:32, 25:20, 25:21, 26:24), s tremi točkami pa so se Mariborčani prebili na vrh lestvice.

Maribor - odbojka - Merkur Maribor in Hiša na kolesih Triglav - od leve: Ahmed Ikhbayri in Maj Nanut
Saso Bizjak

Čeprav jim do polovice uvodnega niza ni šlo po načrtih, saj so slabo sprejemali in si v napadu privoščili preveč napak, so v nadaljevanju prek razpoloženega Roka Možiča izničili sedem točk prednosti tekmeca, v izenačeni končnici pa so bili gostje bolj zbrani. Tudi v nadaljevanju je bila igra izenačena, ekipi sta se menjavali v vodstvu, v prelomnih trenutkih pa so več odločnosti in zanesljivosti pokazali mariborski odbojkarji. A namesto, da bi podobno zaigrali tudi v tretjem nizu, so se v njihovi igri pojavila nihanja, kar so Gorenjci s pridom izkoristili in s točkami Janka Breganta in Andreja Štembergarja Zupana držali korak s Štajerci. Ko so ti v končnici zaigrali bolj zbrano, se je odpor gostov začel krhati in Mariborčani so dobili niz. Tudi v četrtem nizu se je bil enakovreden boj, v končnici pa so gostitelji po nekaj točkah Možiča povedli s 24:22 in bili na pragu zmage. Toda Gorenjci so izenačili, nato pa naredili dve napaki in vsega je bilo konec. "Igra ni bila taka, kot sem pričakoval, je pa res, da ima Triglav zelo kakovostno ekipo. Pomembno je, da smo osvojili tri točke," je povedal trener Merkurja Maribor Sebastijan Škorc. "Premagal nas je izjemni Rok Možič, ki je prikazal vrhunsko igro. Brez njega bi zagotovo osvojili točke," je dejal trener Triglava Sašo Rop.

Maribor - odbojka - Merkur Maribor in Hiša na kolesih Triglav - od leve: Miha Cafuta, Ahmed Ikhbayri in Janko Bregant
Saso Bizjak

Drugi tekmi 10. kroga: Krka - Panvita Pomgrad 1:3 (23:25, 21:25, 25:16, 22:25), Salonit - Calcit 0:3 (23:25, 17:25, 20:25); vrstni red: Maribor 16 točk, ACH in Calcit po 15, Panvita 10, Salonit 9, Triglav 7, Hoče 4, Krka 2.

Maribor - odbojka - Merkur Maribor in Hiša na kolesih Triglav - od leve: Andrej Zupan Štemberger, Žiga Donik in Filip Uremovič
Saso Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta