(FOTO) Nova lekcija za Ptujčane med drugoligaši

Uroš Gramc Uroš Gramc
13.09.2024 20:10

Drava je v uvodni tekmi šestega kroga doma visoko izgubila proti Brinju Grosuplje in je prepuščena nemilosti trem najnižje uvrščenim ekipam v ligi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ptujski gledalci iz več razlogov niso doživeli najlepše izkušnje.
Sašo Bizjak

S tekmama na Ptuju in v Novem mestu se je pričel šesti krog druge nogometne lige. Pri Dravi so gostovale Brinje Grosuplje, ki so po položaju na lestvici kotirale višje in to vlogo upravičile, slavile so s 4:1 (2:1). Dolenjci so z novimi tremi točkami ob tekmi več poskočili tik pod vrh lestvice, Štajerci so ob zmagi in neodločenem izidu ter štirih porazih prepuščeni na nemilost trem ekipam za njimi, ki zaostajajo zgolj za točko. Z Rudarjem, Bistrico in Slovanom se bo Drava sicer pomerila v naslednjih štirih krogih, doslej so se bolj z ekipami z vrha.

"Če bodo tudi igralci tako razmišljali (da so na lestvici pod njimi, op.p.), ne bo v redu," je proti novim nasprotnikom pogledal trener Drave Saša Gajser. Tekmo proti Brinju je videl predvsem kot novo lekcijo. "V nekaterih delih tekme smo bili blizu, potem pa se mi zdi, da se malo mučimo v tem rangu tekmovanja. Pozno smo se sestavili kot ekipa, vse se pozna, ampak to ni izgovor. Moramo biti boljši in tudi bomo. Ne še jutri, pojutrišnjem," je obljubil trener lani tretjeligaškega kluba.

"Moramo biti boljši in tudi bomo. Ne še jutri, pojutrišnjem," obljublja Saša Gajser.
Saso Bizjak

Obilno deževje v zadnjih dneh je obračun prestavilo s ptujskega mestnega stadiona na igrišče z umetno travo pred njim. A za 150 gledalcev, ki jih ni namočila niti kapljica, to ni pomenilo nič dobrega, saj so stali izza ograje. Poleg tega semafor ni deloval in ni bilo uradnega napovedovalca. A lahko so po dveh tekmah suše videli gol Ptujčanov, je pa bilo tudi brez pripomočkov razbrati, kdo je bil boljši. Gostje so povedli v 29. minuti prek Kana Kovača. Gostitelji se sicer niso vdali in so v 41. minuti izenačili prek 19-letnega Uga Coelha, člana mladih selekcij portugalske reprezentance. A kaj, ko so že po naslednji akciji po avtogolu Angela Timoteja Reca Ptujčani spet zaostajali. V drugem polčasu se je tekma še bolj prevesila na stran gostov, po igranju z roko v kazenskem prostoru vratar Žan Vidic, ki je zamenjal poškodovanega vratarja Drave Jana Lampreta, ni mogel preprečiti zadetka Josipa Marinića. Končni izid je v 87. minuti po solo akciji s strelom od daleč postavil rezervist Josip Ivan Zorica.

Sašo Bizjak

"Nasprotnik je bil dober, mi pa v nekem trenutku zopet … Imaš Aluminij, rezultat 2:1, potem pa napake, ki nas stanejo. Mislim, da gre tu za proces treninga, to bomo morali dati skozi. Ni lahko, je težko, tudi sam prevzemam odgovornost, imam pa toliko izkušenj, da vem, da se fantje trudijo, ampak enostavno bomo potrebovali čas," je dejal Gajser, ki s Ptujčani cilja na obstanek v ligi. Precej višje ciljajo pri Brinju. "Toliko novo ekipo imamo, da je težko oceniti. Bilo je tudi nekaj poškodb, ko bomo kompletni, bomo videli, kam lahko posežemo," je dejal Marcel Kene, ki je v drugi polovici leta 2019 igral na Ptuju, že tretjo sezono pa nosi dres Dolenjcev. "Na začetku smo se malo lovili, nasprotnik je zelo dobro začel, potem pa smo prevzemali pobudo, v pravem trenutku smo dali gole. Izteklo se je super. Ključen trenutek je bil, da smo se po izenačenju spet odcepili," je 26-letnik s prvoligaškimi izkušnjami ocenil tekmo z Dravo.

Drava po šestem krogu ostaja pri štirih osvojenih točkah.
Sašo Bizjak

Druge tekme 6. kroga: Krka - Ilirija 1:0; jutri ob 16.30: Tabor Sežana - Beltinci, Bistrica - Rudar Velenje, Tolmin - Aluminij, Jadran Dekani - Dravinja; v nedeljo ob 15. uri: Slovan - Triglav Kranj, ob 16.30: BIlje - Gorica.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta