Krka po podaljšku v napetem finalu proti domžalskemu Heliosu do napredovanja v ligo Aba

STA, M.R.
16.04.2023 22:52

Košarkarji Krke so postali prvaki lige Aba 2. V finalu v Domžalah so bili po podaljšku boljši od domačega Helios Suns s 83:82.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kk Krka

Novomeščani so si z naslovom izborili mesto v elitni ligi Aba v prihodnji sezoni, Helios Suns pa bo igral kvalifikacije s predzadnjo ekipo lige Aba, Borcem iz Čačka.

Krka je drugič osvojila ligo Aba 2. Najboljša je bila tudi v premierni sezoni 2017/18. Po enkrat so zmagali Sixt Primorska, Studentski centar iz Podgorice in lani srbski Zlatibor.

Krka je na šestnajstih tekmah v tej sezoni lige Aba 2 doživela tri poraze. Manj jih ima le Helios Suns, ki je danes izgubil šele drugič.

To je bil sedmi dvoboj Krke in Heliosa v tej sezoni v treh različnih tekmovanjih. Skupni rezultat je 3:3, ena tekma v pokalu Spar pa se končala z neodločenim izidom.

Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjih sekundah podaljška, junak pa je bil slovenski reprezentant Leon Stergar, ki je blokiral polaganje Austina Luka za zmago.

Najboljši strelci pri Krki so bili Rok Stipčević z 20 točkami, Jan Špan, ki jih je dosegel 19, in Miha Škedelj - 18. Pri domačih je največ točk dosegel Lovro Buljević (20).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta