Maribor gostuje na praznovanju Mure: Šimundža na Fazaneriji ne bo sproščen, Vermezović prosi za potrpljenje

Miha Dajčman Miha Dajčman
17.02.2024 07:01

V nedeljo se bosta ob 15. uri pomerila Mura in Maribor. Ante Šimundža opozarja na kvalitete črno-belih, Vladimi Vermezović pa se zaveda, da se mu maje stolček.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jeseni je Maribor dobil derbi v Ljudskem vrtu, na Fazaneriji pa se je končalo z remijem brez golov.
Igor Napast

V nedeljo se v Murski Soboti obeta nogometni praznik, ko k Muri na gostovanje prihaja Maribor. Pogled na lestvico ne daje vtisa, da bo to derbi, toda vse dogajanje, ki se obeta na Fazaneriji, priča o nasprotnem. Muraši bodo s prvim domačim obračunom v letu začeli praznovanje stoletnice Mure. Prekmurci bodo igrali v retro črno-belih dresih, ob tem pa klub z ravnice pripravlja še pester spremljevalni program. Veliko zanimanje za obračun vlada tudi pri pristaših vijoličastih, ti so razgrabili vstopnice, ki so jih vijoličastim namenili pri Muri.

Čuk namesto poškodovanega Strajnarja?

Mariborčani so namreč spomladanski del sezone začeli z visoko zmago, s 7:0 so premagali Kidričane. Navijači upajo, da so vijoličasti, ki za vodilnim Celjem zaostajajo velikih 18 točk, pod taktirko Anteja Šimundže le našli pravo pot. Da je po takšni zmagi prijetno delati, je trener vijoličastih dejal pred gostovanjem pri črno-belih, ki jih je v turbulentni stoletni zgodovini popeljal do največjih uspehov. "V Mursko Soboto ne bomo šli sproščeni, saj ima Mura rep in glavo, še posebno nevarna je doma, s podporo svojih navijačev. Na tekmi s Celjem sem videl dobro Muro v prvih 30 minutah, ko so nadzirali tekmo in bili v določenih trenutkih boljši, tudi povedli. Videl sem veliko željo po dokazovanju, so pa v drugi polčas vstopili malce slabše in potem se je stvar obrnila v drugo smer. Ko so se spet stabilizirali, je bila tekma enakopravna, res pa je, da je imelo Celje veliko prednost. Pri Muri je bilo opazno, kaj si želijo, vidi se, kako želijo igrati. Verjamem, da bodo skušali v pripravi na nedeljsko tekmo vse skupaj dvigniti še na višjo raven," je o tekmecih dejal trener vijoličastih Ante Šimundža.

Ante Šimundža pravi, da ima Mura rep in glavo, čeprav je v prvem spomladanskem krogu visoko izgubila proti Celju.
Sašo Bizjak

Mariborčan bo imel zaradi poškodbe Marka Strajnarja nekaj težav pri sestavi ekipe in izboru igralca v prvi postavi, ki izpolnjuje pogoje iz pravilnika NZS, da mora tekmo začeti kandidat za mlado slovensko reprezentanco. Najverjetneje bo tekmo tako začel Tine Čuk, ki je proti Aluminiju dosegel prvenec v dresu Maribora. "Upam, da se nam bo Strajnar čim prej znova pridružil. Glede mladih nogometašev pa imamo več možnosti. Tine Čuk? Že dlje časa je z nami, tako kot že nekaj mladincev. Na položaju, kjer igra, je zanj največ prostora. V pripravah je dobil enako minutažo kot vsi. Kako jo je izkoristil, vemo mi, dejstvo pa je, da si je z zadetkom proti Aluminiju dvignil samozavest, pomembno je, da je bil v disciplini v obrambi in napadu na ravni, ki se od njega pričakuje," razlaga Šimundža.

V 12. krogu, ob drugem debiju Anteja Šimundže na klopi Maribora, so bili vijoličasti boljši s 3:1.
Sašo Bizjak

Zdesetkana Mura

Kar nekaj težav imajo s sestavo moštva pri Muri. Trenerju ne bodo na voljo Filippo Tripi, Sandi Nuhanović (oba kartoni), Nikola Jovičić in Ben Cottrela (oba poškodba). Ob tem se mora trener Vladimir Vermezović, ki ima pogodbo do konca sezone, soočati tudi z govoricami, da konca mandata ne bo dočakal. "Med premorom je bila prva novica, ki sem jo prejel od prijateljev iz Slovenije, da bo klub po menjavi direktorja pred novim letom zamenjal tudi trenerja. Zdaj so se znova pojavile informacije o tem, da bo novi športni direktor menjal trenerja. To so stvari, ki se dogajajo v nogometu, vendar v nogometu ni prosto za strah. Če bi šlo zgolj za govorice, v to ne bi verjel, vendar nihče iz kluba ni zavrnil govoric, zato verjamem, da je v tem veliko resnice. Moja služba je, da delam in da se ne oziram na zapise. Poznam svojo službo, delam, če je to nekomu dovolj ali ne, naj odločijo oni," je Beograjčan dal vedeti, da se zaveda, da njegovo mesto na klopi Mure ni trdno.

Kakšen Maribor pričakuje Vermezović na Fazaneriji? "Maribor je resna ekipa in resen klub. Trenutno so v boljšem položaju kot mi. Pričakujem težko tekmo, prvič pa moram navijače Mure prositi za potrpljenje. Ekipa je v predhodnem obdobju šla skozi veliko dobrega in slabega, zato moramo biti potrpežljivi. Fantje potrebujejo podporo, dogajanje v zadnjih štirih, petih mesecih je pustilo pečat," se zdi nesamozavesten Srb, ki še dodaja, da bodo vijoličasti v nedeljo v vlogi favoritov. "Želim videti zmagovalno ekipo in zagotovo jo bom videl, to je derbi. Morda to ne bo všeč navijačem Mure, vendar sam vlogo favorita prepuščam Mariboru, ki je v vseh parametrih trenutno močnejši od nas. To pa ne pomeni, da se bomo predali. Derbije lahko odloči posameznik, upam, da ga bo tokrat odločila ekipa in bomo na tej tekmi ekipa. Pričakujem, da bodo fantje maksimalno angažirani in bodo dali vse od sebe. Rezultat bo, kakršen bo, popraviti pa moramo vtis in pokazati, da je imelo v Celju veliko nogometašev samo slab dan," razlaga Verzmezovič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta