Maribor: Na veteranskem državnem prvenstvu v namiznem tenisu blizu 170 igralcev, najstarejši je imel 83 let

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
03.06.2023 03:25

Kako priljubljen je namizni tenis, je pokazalo nedavno veteransko državno prvenstvo, ki ga je v dvorani Tabor priredil ŽNTK Maribor. Igrali so tudi oboleli za Parkinsonovo boleznijo, ki si tako lajšajo težave

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Najboljši so se postavili tudi pred objektiv.
Fotodaka

Za mize je stopilo kar 168 igralcev in igralk, ki so moči merili v posamični konkurenci in dvojicah, tekmovanje pa je pod vodstvom Matevža Črepnjaka, še aktivnega igralca mariborskega kluba, in njegovih sodelavcev, potekalo brezhibno. Nastopajoče sta nagovorila podžupan mariborske občine Samo Peter Medved in predsednik NTZS Tomaž Kralj.

Igralci so bili razdeljeni v sedem starostnih skupin, najnižja je bila do 40 let in najvišja nad 75 let, igralke pa v dve, do 50 in nad 50 let. Čeprav je bilo za igro na voljo dvajset miz, je tekmovanje trajalo ves dan. "Treniram dva- do trikrat na teden, na tekmovanjih sem bolj ali manj uspešen, a pomembno je predvsem druženje, na takih tekmovanjih tudi utrjujemo prijateljstva," je povedal s 83 leti najstarejši igralec na tekmovanju Janez Obštetar iz Ljubljane.

Gregor Komac zmaguje v državnem ligaškem prvenstvu in tudi na veteranskem v Mariboru je bil med zmagovalci. 
Fotodaka

"Rad igram namizni tenis, na tekmovanjih pa gre predvsem za prestiž. Prijetno je videti znane obraze," je dejal Miklavžan Kruno Ječmenjak, igralec kategorije nad 75 let. Med ženskami nad 50 let se je prvega mesta veselila Tatjana Brglez - Pika, ki je nekdaj osvajala kolajne na pomembnih tekmovanjih, med drugim je bila trikrat pionirska prvakinja Slovenije, dvakrat mladinska prvakinja Jugoslavije, na mladinskih evropskih prvenstvih je osvojila posamično in ekipno bronasto kolajno, na balkanskem članskem prvenstvu ekipno zlato in srebro in še bi lahko naštevali, leta 1983 je bila tudi najboljša športnica Maribora. "Prvič sem igrala pred domačim občinstvom, zelo sem vesela prvega mesta," je dejala Brglezova. Med zmagovalci je bil tudi Gregor Zafoštnik, nekdanji slovenski reprezentant in igralec mariborskega kluba, ki si je v tej sezoni z namiznoteniškim klubom Sobota priigral uvrstitev v elitno slovensko ligo; slavil je v kategoriji igralcev do 50 let. "Lepo je, da se z nekaterimi tekmeci srečam tudi na veteranskih merjenjih moči, je popestritev sezone."

Za mize je stopilo tudi več igralcev in igralk s Parkinsonovo boleznijo, ki si z redno vadbo namiznega tenisa pod vodjo ekipe ŽNTK Maribor Gregorja Komca, lajšajo zdravstvene težave. "Zanje je bil turnir dober trening, saj jih septembra čaka svetovno prvenstvo v Avstriji," je pojasnil Komac, tudi eden od zmagovalcev tekmovanja.

V posamični konkurenci so naslove državnih prvakov osvojili: Jure Avberšek (do 40 let), Gregor Zafoštnik (od 40 do 50 let), Gregor Komac (od 50 do 60 let), Darko Drčić (od 60 do 65 let), Fredi Vodušek (od 65 do 70 let), Miro Šemrov (od 70 do 75 let), Kruno Ječmenjak (nad 75 let), Lucija Grad (do 50 let) in Tatjana Brglez (nad 50 let).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta