Mariborski odbojkarji na Slovaško po polfinale

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
23.01.2024 06:30

Na turnirju srednjeevropske lige Mevza v mestu Komarno bodo tekmeci čete trenerja Sebastijana Škorca ekipe Spartaka Myjava, Komarna in Calcita Kamnik

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborčani bodo v treh dneh spoznali moč slovaške prvo- in tretjeuvrščene ekipe ter Calcita, trenutno najboljšega v slovenskem DP.
Sašo Bizjak

Pred odbojkarji Maribora je tretji turnir srednjeevropske lige Mevza, po katerem bo že znano, ali si bodo priigrali nastop v polfinalu tega tekmovanja z desetimi klubi iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške in Slovaške. Mariborčani so včeraj po popoldanskem treningu odpotovali v slovaško mesto Komarno, kjer se bodo danes ob 16. uri udarili z ekipo Spartaka, jutri ob 19. uri z ekipo Komarna in v četrtek ob 14. uri s Calcitom Kamnik.

Na štirih dosedanjih tekmah so mariborski odbojkarji štirikrat zmagali in so skupaj s Calcitom z 12 točkami na vrhu lestvice. Toliko točk ima tudi madžarska ekipa MAV Elore, Komarno in Myjava jih imata po 9, a imajo vsi trije klubi po tekmo več od Kamničanov in Mariborčanov, Aich/Dob pa ima po štirih tekmah pet točk. To so tudi klubi, ki se potegujejo za prva štiri mesta na lestvici in igranje v polfinalu. 

"Čaka nas izjemno zahteven, naporen turnir, saj bomo v treh dneh igrali tri tekme. Vsi trije tekmeci so v igri za prva štiri mesta, tako da bo vsaka tekma lahko odločilna. Po štirih tekmah imamo odlično izhodišče. Če bomo na uvodni tekmi odpravili ekipo Spartaka, bomo naredili pomemben korak k uvrstitvi v polfinale. Nič manj ne bo pomembna tekma proti ekipi gostitelja turnirja, v tekmi proti Calcitu pa se ve, da nas čaka visoka ovira," je pojasnil trener Mariborčanov Sebastijan Škorc, ki bo z izjemo Žige Kumra, ki okreva po operaciji, imel na voljo vse druge odbojkarje.

"Na turnirju na Slovaškem nas zanimajo le zmage, brez njih ne bo želenega dosežka. Glede na to, da še ni znan prireditelj polfinalnih tekem in finalne, je naš cilj, da po končanem prvem delu tekmovanja osvojimo najmanj tretje mesto, ki zagotavlja igranje za naslov prvaka, saj si bo mesto v polfinalu ne glede na uvrstitev po prvem delu tekmovanja zagotovil prireditelj sklepnih tekem," je razložil strateg mariborske ekipe: "Spartak ima enak igralski kader, kot ga je imel v lanskem tekmovanju, ko smo ga premagali s 3:2. V slovaškem prvenstvu je trenutno tretji, Komarno bo še zahtevnejši tekmec, saj je trenutno na prvem mestu slovaške lige. Če premagamo oba kluba, smo v polfinalu, ena zmaga nam te uvrstitve še ne zagotavlja. Na zadnji tekmi se bomo spopadli s Calcitom. Vemo, kako kakovostno igralsko zasedbo ima, in bo za nas zelo visoka ovira. Uvrstitev v polfinale je v naših rokah."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta