Odbojka: Če so fantje ugnali Calcit, zakaj ga ne bi še dekleta

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
17.02.2024 05:01

V modri skupini ženske odbojkarske lige derbi v mariborski dvorani Lukna, v zeleni skupini pa se bosta v odločilni tekmi za uvrstitev v četrtfinale udarili ekipi Grosupelj in Formisa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrea Tišma (levo) skrbi za točne podaje, Urška Cikač pa za zanesljiv sprejem.
Andrej Petelinšek

Če so lahko odbojkarji Maribora po štirih porazih v tej sezoni proti Calcitu Kamnik v peti tekmi gorenjsko ekipo v gosteh premagali s 3:0, zakaj podoben podvig ne bi uspel še odbojkaricam Nove KBM Branika? Te se v štirih tekmah letošnje sezone, treh v državnem prvenstvu in eni v srednjeevropski ligi Mevza, proti gorenjski ekipi doživele same poraze brez dobljenega niza. Priložnost, da prekinejo ta niz, se jim ponuja danes, ko se bodo v 10. krogu na zadnji tekmi modre skupine ob 18. uri v Lukni že petič v sezoni udarile s Kamničankami.

Gostje so favoritinje, v 23 tekmah državnega prvenstva so 23-krat zmagale, oddale le šest nizov in z 68 točkami premočno vodijo na lestvici. Mariborčanke na drugem mestu imajo 56 točk. "Tokratna tekma proti Calcitu ne bo zadnja v sezoni, s Kamničankami bi lahko igrali še v končnici državnega prvenstva in slovenskega pokala, zagotovo pa bomo z njimi igrali v polfinalu lige Mevza na turnirju v ŠC Draš pod Pohorjem," pravi trener bankirk Žiga Kos. "Za nas je vsaka tekma pomembna, tudi tokratna, ki bo tudi prestižna. Na treningih so dekleta zelo delovna, igra je v vzponu in moja želja je, da jo igralke potrdijo tudi na tekmi. Mariborska moška ekipa nam je pokazala pot do zmage in morda jo bomo našli tudi mi," dodaja strateg mariborskih odbojkaric.

"Dosedanje zmage v tekmah proti Novi KBM Branik so pomembne, a bolj pomembne od njih bodo zmage, ki bodo odločale o naslovu državnih prvakinj, zmagovalkah slovenskega pokala in lige Mevza. Branik ima najboljšo igralsko zasedbo v zadnjih letih in za zmago bo potrebna odlična igra. V Mariboru sem doživljal svetle trenutke, toda sedaj sem trener druge ekipe in normalno je, da me zanimajo le njeni dosežki in da zmagujemo," pa je povedal trener Calcita Bruno Najdič

Zadnje tekme bodo igrale tudi odbojkarice zelene skupine. Najpomembnejša bo v Grosupljem, kjer bosta ob 18. uri o drugem mestu v skupini, ki zagotavlja igranje v četrtfinalu in v novi sezoni v 1. A-ligi, odločali ekipi Grosupelj in Formisa. Slednja potrebuje zmago 3:0 ali 3:1. 

Drugi današnji pari, ženske, modra skupina - ob 17. uri: Šempeter - Ankaran, ob 18. uri: GEN-I - Luka Koper; zelena skupina - ob 16. uri: Šentvid - Calcit II;, ob 18. uri: Krim - Braslovče; moški, modra skupina, 7. krog - ob 17.30: Triglav - ACH, ob 18. uri: Panvita Pomgrad - Maribor, ob 19. uri: Calcit - Fužinar Sij Metal; zelena skupina, 7. krog - ob 19. uri: Krka - Črnuče, Špan Brezovica - Šoštanj Topolšica, ob 19.30: Šempeter - Alpacem Kanal.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta