(ODZIVI) Laušić: V imenu ekipe se opravičujem trenerju. Krznar: Moja krivda je, da smo morda razdvojeni

Miha Dajčman Miha Dajčman
27.08.2023 19:28

Mariborčani so v 6. krogu prve lige z Domžalami remizirali z 1:1. Marin Laušić se je v imenu ekipe opravičil trenerju

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Behar Feta je odigral prvih 45 minut v vijoličastem in opozoril nase z željo, agresivnostjo in hitrostjo.
Behar Feta je odigral prvih 45 minut v vijoličastem in opozoril nase z željo, agresivnostjo in hitrostjo.
Igor Napast

V mariborskem taboru so pred tekmo z rumenimi zatrjevali, da se Rogaška ne sme ponoviti, toda vijoličasti tudi proti Domžalčanom niso navdušili. Trener Maribora Damir Krznar je v primerjavi s tekmo v Krškem naredil kar šest sprememb v prvi postavi. Seznamu poškodovanih se je pridružil Jan Repas, ki je imel pred tekmo bolečine v aduktorju. V Ljudskem vrtu smo videli dva različna polčasa - v prvem so prevladovali rumeni, v zaključku drugega pa so vijoličasti goste ogrožali predvsem iz prekinitev, a neuspešno.

"Pokazali smo dva obraza. V prvem polčasu smo bili slabi, v drugem nekoliko boljši. Najprej smo zamujali, nismo bili tekaško in po hitrosti na želeni ravni. Vedeli smo, kako igrajo Domžale. Z veliko energije, sprinta, s povečano mero agresivnosti. Pripravljali smo se na takšno tekmo, a nismo enakovredno odgovorili. Pozitivno je bilo le, da smo po slabem polčasu, bržčas najslabšem do zdaj, imeli 1:1. Posegli smo po določenih spremembah, bili bolj neposredni in prevladovali v nadaljevanju tekme. Ko smo pričakovali preobrat, pa se nam ni izšlo. Ustvarili smo si nekaj priložnosti, polpriložnosti, vendar jih nismo izkoristili. Če bi zmagali, je vprašanje, če bi to bil realen rezultat," je priznal Damir Krznar.

Marin Laušić
Igor Napast

"Prvi polčas z naše strani je bil sramoten. Sram nas je, da smo po slabi tekmi z Rogaško tako začeli tudi proti Domžalam. To ni način, kako trenerju pokazati, koliko nam pomeni. Cel teden nam je govoril, kakšna ekipa so Domžale. V imenu ekipe bi se rad opravičil trenerju," je po tekmi dejal vezist Maribora Marin Laušić, ki je še vedno prepričan, da imajo vijoličasti najboljšo ekipo v ligi.

Šturm "krivec" za oba gola

Že v deveti minuti je za vodstvo rumene družine poskrbel Danijel Šturm, nekdanji igralec Maribora. Primorec je streljal z leve strani, Ažbe Jug pa visoke žoge ni uspel ubraniti. Šturm je po tekmi priznal, da je želel podati. "Najbolj pomembno je, da je žoga pristala v mreži," se je smejalo 24-letniku, ki je bil vpleten tudi pri drugem golu na tekmi. Mariborčani so bili v prvem delu le redko pri žogi in nevarni za nasprotnikov gol, zato so že po dobrih dvajsetih minutah igre maloštevilni gledalci v Ljudskem vrtu vijoličastim namenili žvižge. V 27. minuti so imeli gostitelji veliko sreče, da Domžale niso vodile z dvema goloma razlike. Streljal je Luka Topalović, Jug je odbil, Jan Đapo pa v zaključku ni bil natančen.

Josip Iličić je drugič v tem prvenstvu gol dosegel iz enajstmetrovke.
Igor Napast

Maribor je izenačil tik pred odmorom. V 43. minuti je Šturm napravil prekršek nad Marinom Laušićem na robu kazenskega prostora, ko je žoga potovala stran od gola Domžalčanov. Sodnik je dosodil prosti strel, po posredovanju VAR-a pa je spremenil odločitev. V sodnikovem dodatku je bil natančen Josip Iličić, ki je tretjič v sezoni gol dosegel iz enajstmetrovke, drugič v prvenstvu.

Med polčasom se je Krznar odločil za dve menjavi. Debi je dočakal 20-letni Behar Feta, ki se je izkazal z borbenostjo in hitrostjo. Tudi v drugem delu so rumeni ogrozili gol vijoličastih. V 83. minuti je Amadej Brecl zadel stičišče vratnice in prečke. Naslednjo minuto so imeli priložnost za vodstvo vijoličasti, najprej je streljal Laušić, gostujoči vratar Gašper Tratnik je strel ubranil, Arnel Jakupović pa nato ni uspel zadeti gola. Zadnje minute tekme so bile znova napete. Za Mariborčane je Rade Obrenović že dosodil enajstmetrovko, a jo nato s pomočjo VAR-a upravičeno razveljavil, saj je igralec Domžal igral z glavo, ko se je na prvi pogled zdelo, da ga je žoga zadela v roko.

Krznar ne želi razdvajanja

"Pohvalil bi fante, da so odigrali moško, da so bili pogumni in Mariboru odvzeli čas in prostor. Z vloženo energijo smo želeli prihajati v priložnosti. V prvem polčasu jih veliko nismo uspeli izpeljati do konca, v drugem sta imeli obe ekipi nekaj priložnosti. Na koncu smo trpeli, Maribor je pritiskal iz prekinitev in na koncu je ostalo pri neodločenem izidu. Zadovoljen sem z odnosom. Upam, da bomo takšen odnos pokazali tudi proti drugim ekipam," je po tekmi dejal trener Domžal Dušan Kosić, ki mu je bilo žal, da njegova ekipa v prvem polčasu ni povišala vodstva.

Igor Napast

Remi vijoličastih z Domžalami so navijači v Ljudskem vrtu pospremili z žvižgi, trenerju Damirju Krznarju pa namenili aplavz. So razlog za to tudi besede Krznarja v Krškem? "Da. Morda sem kriv jaz. Smo eno telo, ena duša - in prosil bi gledalce, da so naš dvanajsti igralec in da, četudi je to težko, tolerirajo tudi slabše predstave in so z nami vsemi," je odgovoril Hrvat. "Ne želim si, da bi se razdvajali. Moja krivda je, da smo se po Krškem morda razdvojili. Tako kot sem kritiziral ekipo, gre kritika tudi meni. Odgovornost je na trenerju, če ekipa ne izgleda dobro, saj jih mora narediti boljše. Pokazati moramo, da smo veliko boljši, kot prikazujemo zdaj," je še dodal Hrvat, ki pred obračunoma z glavnima konkurentoma za naslov, s Celjem prihodnji vikend in z Olimpijo po reprezentančni pavzi, poudarja, da bodo vijoličasti morali stakniti glave, sesti in se pogovoriti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta