(ODZIVI) Najprej so mu žvižgali, nato je dobil aplavz

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
15.09.2024 19:45

Olimpija ostaja na vrhu lestvice, Celje čez Nafto, Oskar Drobne svoj mandat začel z zmago, Dejan Dončić z remijem

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dario Vizinger je bil s tremi goli prvi junak Mure.
Tadej Regent

Še preden bosta Maribor in Koper poskrbela za zadnje dejanje osmega kroga prve lige, je postalo jasno, da bodo na vrhu lestvice ostali nogometaši Olimpije. Na gostovanju v Domžalah so z 2:0 premagali Radomlje. "Vesel sem za rezultat, pa tudi za predstavo. To sicer ni bila naša najboljša tekma, soočili smo se z zelo dobrim nasprotnikom, ki je  predvsem v prvem polčasu delal zelo dobro in bil organiziran v obrambi. Dolgo nam ni uspelo izkoristiti priložnosti za vodstvo, kar je na vsaki tekmi nevarno, saj lahko dobiš gol iz protinapada ali prekinitve, a naposled nam je uspelo. Vesel sem," je bil s prvo preizkušnjo po reprezentančnem premoru zadovoljen trener trenutno vodilne ekipe v ligi Victor Sanchez.

Radomlje niso bile brez priložnosti, a do vodstva se tudi zaradi odličnega vratarja Olimpije Matevža Vidovška niso dokopale. V prvem polčasu so imeli težave z učinkovitostjo tudi gostje, so pa izkoristili priložnost v 53. minuti, ko je predložek Agustina Doffa z glavo v mrežo preusmeril Raul Florucz. Težave mlinarjev so se stopnjevale, najprej je Ognjen Gnjatić prejel drugi rumeni karton, nato pa je Peter Agba s prodorom v kazenski prostor izsilil enajstmetrovko. V zadetek za 0:2 jo je v 76. minuti spremenil Reda Boultam. "Bili smo konkurenčni, ustvarili smo si priložnosti, še pri 0:0 smo imeli tri. Če ne daš gola proti Olimpiji, si kaznovan. Glave bomo dali gor in delali naprej. Treba je vztrajati, biti pogumen in se ne predati," je po petem porazu v sezoni ocenil trener Radomelj Darjan Slavic.

Jubilant s hat-trickom

Njegov nekdanji klub je bil uspešen. Oskar Drobne je z zmago začel svoj mandat na klopi Mure, črno-beli so na Fazaneriji s 4:0 odpihnili Primorje. Dario Vizinger je spomnil na sezono 2019/20, ko je s 23 goli pomagal Celju do prvega naslova prvaka. Če je napadalec iz Čakovca na prvih sedmih tekmah v dresu Mure zmogel (le) en gol, se je na osmi podpisal pod tri. S hat-trickom si je podaril lepo darilo za jubilej, stoto tekmo v slovenski prvi ligi. "Nisem vedel za to, nisem gledal, kateri nastop je, sem pa srečen, da se je tako končalo," je dejal 26-letnik.

Oskar Drobne je svojo misijo v Murski Soboti začel s prepričljivo zmago.
Tadej Regent

V 39. minuti je pospravil v mrežo odbitek po prostem strelu Sandija Nuhanovića, v 54. je izkoristil napako branilca, obšel še vratarja in žogo poslal v nebranjen gol, v 77. minuti pa je dočakal še en odbitek. Selitev iz krila v konico napada je bila uspešna. "Ta položaj mi odgovarja. Prejšnji trener je imel druge načrte v igri, lahko igram tudi na krilu, se pa boljše počutim v konici napada. Novi trener je dal nove zahteve, naša naloga pa je, da delamo naprej," je povedal Dario Vizinger.

Za 2:0 je zadel Steven Juncaj. Žvižgi s tribune ga niso zmedli, sin investitorja v Muro in novega športnega direktorja Georgeja Juncaja je odlično reagiral v kazenskem prostoru, z enim dotikom podajo Tilna Ščernjaviča pospravil za hrbet vratarja Gašperja Tratnika. "Prekmurska publika je zahtevna. Mogoče so ga na začetku vzeli malo na zob, so mu pa potem, ko je šel ven, lepo zaploskali. Bil je eden od tvorcev tokratnega uspeha," je o debitantu v prvi enajsterici dejal Oskar Drobne.

Tadej Regent

Strinjal se je, da bi se, sodeč po uvodu, lahko razpletlo tudi drugače. "Do prvega gola je bila tekma izenačena, takoj na začetku smo sicer imeli dve, tri lepe situacije, a so jih imeli tudi gostje. Ko smo enkrat zabili, pa je vse šlo v našo smer. Tretji gol je tekmo zapečatil, mirno smo jo pripeljali do konca," je dvoboj povzel Drobne. "Sami smo se premagali," pa je ugotovil strateg Primorja Milan Anđelković, "ne bom šel direktno, kdo in kaj. Imeli smo kontrolo nad igro, nad situacijo, potem pa se zgodita prva dva gola. Moramo znati reagirati. Delali bomo na tem."

Večer evrogolov v Celju

Z remijem pa je svoj mandat začel novi trener Domžal Dejan Dončić. Šele drugo točko v sezoni je rumena družina ujela na gostovanju pri Bravu. Tekma, ki je bila zaradi obnove travnate površine v Stožicah preseljena v staro domovanje Brava v Šiško, se je končala brez zadetkov. Celje je na domačem stadionu s 3:1 premagalo Nafto. Branilce naslova je v finišu prvega polčasa v vodstvo odpeljal Nino Kouter. Prekmurec je s prve preusmeril podajo Aljoše Matka in zadel s projektilom z 20 metrov. V začetku drugega polčasa je za uspešen vnovičen debi v celjskem dresu poskrbel Svit Sešlar. Nekdanji član Olimpije, ki se je v klub, za katerega je že igral v mlajših selekcijah, vrnil kot posojeni član turškega Eyüsporja, se je s preigravanjem uspešno znebil treh branilcev, nato pa z desnico povišal vodstvo na 2:0. V 81. minuti je z izjemnim udarcem z razdalje tekmo začinil Zsombor Kalnoki-Kis, a je v sodniškem podaljšku David Zec z glavo poskrbel za potrditev tretje zmage Celja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta