Po Baradi in Bobincu še tretji kandidat za predsednika OKS: Sodržnik tudi uradno v bitko

STA, ŠR
30.06.2022 16:24

Po Tomažu Baradi in Franju Bobincu se na čelo olimpijske družine želi zavihteti tudi Janez Sodržnik, ki je v svojem programu izpostavil tri bistvene točke

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ena od prioritet predsedniškega kandidata je tudi vrnitev sedeža OKS v halo Tivoli.
Tomaž Skale/Dnevnik

Janez Sodržnik, dosedanji podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez (OKS), je uradno napovedal kandidaturo za predsedniško mesto. Pred njim sta kandidaturo že potrdila podpredsednik OKS in predsednik Taekwondo zveze Slovenije Tomaž Barada ter predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac.

Kot je na današnji predstavitvi pojasnil Sodržnik, bo njegova ekipa, v kateri so še Maja Pajek, Roman Dobnikar ter Andraž Žurman, kandidirala s sloganom Zmaga - za vse. S tem želijo poudariti, da šport ni le stvar vrhunskih športnikov, ampak je namenjen vsem, sam pa si bo z ekipo prizadeval za večjo vidnost in uveljavitev deležnikov, ki po njegovem mnenju v sedanji strukturi OKS nimajo pravega mesta.

V ekipi Janeza Sodržnika so še Roman Dobnikar, Maja Pajek in Andraž Žurman.
Tomaž Skale/Dnevnik

Izpostavil je tudi tri točke, ki jih je predstavil kot bistvene v svojem programu. Prva bo prizadevanje za vrnitev sedeža OKS na nekdanjo lokacijo v ljubljanski dvorani Tivoli, saj meni, da komite na sedanji v nakupovalnem središču ne more priti do pravega izraza. Kot drugo je izpostavil problematiko številnih zvez, ki menijo, da ne dobijo dovolj medijskega prostora, zato je Sodržnik napovedal prizadevanje za večjo prisotnost teh športnih panog na javni televiziji. Kot tretjo točko pa je izpostavil slovenski državni praznik, dan slovenskega športa. Ta bi po njegovem mnenju moral biti tudi dela prost dan, ker si šport to služi, a bi po drugi strani morali poskrbeti za to, da bi bili na ta dan odprti vsi športni objekti in da bi imeli vsi možnost vpogleda v delovanje športnih klubov.

"Že pred časom sem povedal, da dokler bo odprta zgodba spremembe pravil, se o kandidaturi ne bom pogovarjal. Zdaj smo to sago končali in je prišel trenutek, ko moram sprejeti odločitev. Zaradi vsega tega, pa tudi ogromno klicev, pogovorov z ljudmi s terena, tudi neolimpijskih in lokalnih, ki so me nagovarjali, naj to naredim, sem to odločitev sprejel. Sestavil sem ekipo, o kateri sem razmišljal že nekaj časa, in trdno sem prepričan, da bodo delali odlično in bomo lahko doprinesli k dvigu delovanja krove organizacije na višjo raven," je o kandidaturi dejal Janez Sodržnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta