Pokal: V vetrovni Ajdovščini vijoličasti brez težav v osmino finala

Miha Dajčman Miha Dajčman
23.11.2023 15:07

Maribor je v pokalu s 3:1 premagal tretjo ekipo druge lige Primorje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Drago Wernig Taka

Drugič v tem letu so se v pokalnem tekmovanju Mariborčani pomerili s Primorjem, v vetrovni Ajdovščini pa so igrali prvič po maju 2011. Vrnitev na stadion dolga leta tradicionalnega prvoligaša je bila za vijoličaste uspešna. Po visoki zmagi z 9:0 v Ljudskem vrtu proti Jurovskemu dolu so v šestnajstini finala Ajdovce premagali s 3:1, takšen izid je bil tudi aprila pod Kalvarijo.

Trener Maribora Ante Šimundža se je odločil, da proti tretji ekipi druge lige nastopi s polnimi močmi in z le nekaj rotacijami. Na mestu vratarja je Ažbeta Juga zamenjal Menno Bergsen, mladinskega reprezentanta Marcela Lorberja pa je v prvi enajsterici nadomestil Marin Laušić. Seznamu poškodovanih (Aleks Pihler, Martin Milec, Gregor Sikošek in Behar Feta) se je po udarcu na treningu pridružil Luka Uskoković.

Rdeče-črni so se na začetku tekme dobro zoperstavili Mariborčanom in imeli prvo lepo priložnost na tekmi. V 12. minuti je Matic Zevnik streljal z 20 metrov v zgornji levi vratarjev kot, Bergsen se je izkazal in odbil žogo. V 19. minuti je Andraž Žinić z desne strani podal v kazenski prostor, Marko Kolar je podaljšal do Hilala Soudanija, ta pa je slabo zaključil obetavno akcijo in blizu golove črte zadel Miho Dobnikarja. 

Mariborčani so povedli v 22. minuti, ko je Soudani podal z desne strani, kapetan gostov Haris Dedić pa je med poskusom izbijanja žoge z glavo zadel svoj gol. Na 2:0 so Mariborčani povišali v 30. minuti, ko je Jan Repas odvzel žogo neprepričljivi obrambi Primorja, Marko Kolar pa je izkoristil napako z natančnim strelom z roba kazenskega prostora.

Vijoličasti so na začetku drugega polčasa razblini upe čete Milana Anđelkovića, da bi Primorju lahko uspel preobrat. Saoudani je v 50. minuti po preigravanju podal čez kazenski prostor, Marin Laušić pa je uspešno zaključil akcijo. Mariborčani so nato še nanizali nekaj priložnosti, a bili v zaključkih neuspešni. Za končnih 3:1 pa je v 93. minuti z glavo po predložku Zavnika zadel Žan Bešir.

Odzive po tekmi bomo objavili v petkovem Večeru ter na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta