Quartararo zmagovalec v Barceloni, Espargaro krog pred koncem upočasnil, saj je mislil, da je dirke že konec

STA, M.R.
05.06.2022 15:00

Francoz Fabio Quartararo (Yamaha) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v motociklizmu v elitnem razredu motoGP v Barceloni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fabio Quartararo
EPA

Na drugem mestu je končal Španec Jorge Martin (Pramac Ducati), tretji pa je bil moštveni sotekmovalec slednjega Francoz Johann Zarco.

A dirko je zaznamovala tudi huda taktična napaka domačina Aleixa Espargaroja; dirkač Aprile je namreč imel trdno v rokah drugo mesto, toda po predzadnjem krogu je upočasnil, misleč, da je že konec dirke. Preden je ugotovil, da se je pošteno uštel, pa je bil že na petem mestu.

Brez uvrstitve sta ostala tudi Ducatijev tovarniški voznik Italijan Francesco Bagnaia, ki ga je že v prvem zavoju s steze zbil Japonec Takaaki Nakagami, ter njegov rojak Enea Bastianani (Ducati Gresini), ki je sredi dirke zdrsnil v pesek.

EPA

Z novo zmago in napako Espargaroja je svetovni prvak Fabio Quartarao še povečal naskoka v SP, zdaj ima 147 točk, Esparagro pa 125.

Naslednja dirka bo preizkušnja v Nemčiji čez 14 dni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta