Slovenski odbojkarji prvič na največjem tekmovanju na svetu: V Parizu se želijo potegovati za kolajno

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
27.07.2024 06:01

Slovenski odbojkarji bodo s tekmo proti Kanadi jutri ob 21. uri prebili led v svojem krstnem nastopu na olimpijskih igrah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tine Urnaut dosega točke tudi z izkušenostjo in premetenostjo.
Andrej Petelinšek

Pred slovenskimi odbojkarji je zgodovinski nastop na olimpijskih igrah. Igralci, ki z nekaj izjemami že več kot desetletje tvorijo jedro reprezentance, bodo vendarle dočakali dan, ki so ga sanjali od prvega dne, ko so se odločili za odbojko. Olimpijski turnir v Parizu s skupno 12 reprezentancami bo krona na njihovi športni poti. Na njem, kot so poudarjali od dneva, ko so si priigrali nastop na najpomembnejšem športnem tekmovanju na svetu, ne želijo le sodelovati, ampak se potegovati tudi za kolajno.

V boju za medalje jih čaka trnova pot, ki se začne v skupinskem delu, v katerem naše fante zapovrstjo čakajo tri vrhunske reprezentance. Jutri ob 21. uri se bodo v South Paris Areni pomerili s Kanadčani, v torek ob 17. uri s Srbijo in v petek ob 17. uri z aktualno olimpijsko prvakinjo Francijo. 

Blok bi lahko bil pomembno orožje naših odbojkarjev.
Volleyballworld

Slovenski odbojkarji so s kanadskimi nazadnje igrali v letošnji ligi narodov in po trdem boju tekmeca premagali 3:2 (22:25, 25:18, 25:18, 21:25, 15:10). Največ točk v naši izbrani vrsti so dosegli Tonček Štern 23, Klemen Čebulj 21 in Tine Urnaut 14. Slovenci so prvi del lige narodov končali na prvem mestu, kanadski na petem, v četrtfinalu so izbranci selektorja Gheorgheja Cretuja s 3:2 premagali Argentino, se uvrstili v polfinale in po porazih proti Japoncem (0:3) in Poljakom (0:3) tekmovanje končali kot četrti, Kanadčani pa so se od njega poslovili v četrtfinalu po porazu 0:3 proti Japonski.

Pred odhodom v Francijo so naši odbojkarji pripravljenost za olimpijski turnir brusili v Ljubljani, po sklenjenih pripravah pa so bili v svojih izjavah zelo optimistični. "Zelo lepo je, da bomo igrali na olimpijskih igrah, edino, kar me zanima, pa je, da bi igrali najboljšo odbojko, kakršno zmoremo. Vsi se zavedamo, kako kakovosten bo olimpijski turnir in kako nepredvidljiv je lahko. Na zadnjih olimpijskih igrah so zmagali Francozi, ki so na igrah pred tem izpadli že v skupinskem delu. Vse ekipe bodo v Parizu želele prikazati svojo najboljšo igro, zato bo treba vse tekme odigrati na najvišji kakovostni ravni," je povedal kapetan reprezentance Tine Urnaut. "Verjamem, da se bomo do prve tekme prilagodili na nov način življenja v olimpijski vasi, na novo dvorano, na zgodnje jutranje treninge in na še kaj, da bomo pripravljeni dočakali krstni nastop," je še dodal. 

Upati je, da bo na tekmah v Parizu čim več podobnih prizorov.
Ozs

"Občutki, da igramo na zares težko prigaranem olimpijskem turnirju, so imenitni. Upam, da bomo uživali in iztržili vse, kar se iztržiti da. V Parizu so zbrane najboljše reprezentance na svetu, tu je vsa odbojkarska smetana. Upam, da bomo unovčili našo kakovost in prikazovali najboljšo odbojko doslej," je dejal Klemen Čebulj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta