Športno 2022: Trikrat prehiter

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
30.12.2022 05:00

Odkar sem leta 1964 opravil vozniški izpit, sem le trikrat plačal kazen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policija

Vem, da boste težko verjeli, da sem, odkar sem leta 1964 opravil vozniški izpit, le trikrat plačal kazen. Vedno zaradi prehitre vožnje. Prvič pred približno 35 leti, a sem pozabil, kje so me možje v modrem zaustavili, koliko prehiter sem bil in koliko sem plačal, drugič so me zaradi prehitre vožnje prek Titovega mostu v Mariboru - dovoljeno hitrost sem prekoračil za deset kilometrov - ustavili avgusta leta 2008, kazen pa je bila 120 evrov.

Najbolj zanimiva in sveža pa je dogodivščina, povezana s plačilom tretje kazni za prehitro vožnjo. Zgodilo se je v prvih dneh letošnjega septembra. V Ljubljani je bilo svetovno prvenstvo odbojkarjev in na tekmo med slovenskimi in nemškimi odbojkarji sem se v Stožice odpeljal s službenim vozilom. Na pot sem se odpravil dobri dve uri pred začetkom tekme, misleč, da bom ob normalni vožnji in ob upoštevanju dovoljene hitrosti na kraj dogodka prispel vsaj pol ure prej. Do Celja je vožnja potekala bolj ali manj po pričakovanjih, nato pa se je začelo zapletati, gneča na avtocesti je postajala iz minute v minuto večja - pozneje sem izvedel, da zaradi nesreče - in spoznal sem, da bom v Stožice pravočasno prispel le, če bom pritisnil na plin. In tudi sem, ne razmišljajoč, da vozim hitreje od prepisane hitrosti. V dvorano Stožice sem vstopil deset minut pred začetkom tekme, jo spremljal do konca, poslal poročilo v redakcijo, nato zadovoljen sedel v avto in se odpeljal proti Mariboru.

Čez nekaj dni pa presenečenje. "Zmago, iz oddelka za upravljanje prometa in meritve s samodejnim merilnim sistemom ministrstva za notranje zadeve smo dobili sporočilo, da je voznik službenega vozila z registrskimi tablicami MB..., ki si ga 3. septembra vozil prav ti, dovoljeno hitrost na enem od odsekov avtoceste prekoračil za 50 kilometrov. "Nemogoče," sem ji odvrnil, nato pa sem se spomnil, da sem zaradi časovne stiske med vožnjo v Ljubljano na trenutke vozil tudi 150 km na uro, misleč, da je dovoljena hitrost 130. A je bila, kot je pisalo v dokumentu že omenjenega ministrstva, na odseku, kjer je postavljen radar, dovoljena hitrost le 100 km/h. Izrečena mi je bila globa v znesku 250 evrov in tri kazenske točke. Na globo se nisem pritožil, v polovičnem znesku sem jo poravnal, sem pa ministrstvu za notranje zadeve predlagal, da tri točke nakažejo NK Maribor, ki bi jih vijoličasti v boju za naslov prvaka močno potrebovali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta